Etter to år med medaljetørke på NM-stafetten for klubben, er Skogn1 med Eldar Rønning i spissen en av medaljekandidatene på søndagens stafett i Lillehammer.

- Eldar skal gå sammen med Johan Kjølstad og Martin Hammer. Alle disse tre har vist at de er i god form, så målet er helt klart medalje og aller helst gull, sier lagleder Hans Petter Krogstad.

Sterkt av Kjølstad Eknesbyggen viste muskler i Sveits. 3 x Anders

Eldar og Johan går hver sin klassisk-etappe mens Martin går ankeretappen i fristil. På Skogn to stiller 3 x Anders; Anders Myrland, Anders Högberg og Anders Johan Sandberg.

- Myrland har trappet ned satsingen denne sesongen men har brukt den siste måneden til å trene seg opp mot NM. Högberg har vist god form i det siste. Det har også Sandberg med gode plasseringer i norgescup for junior. Hvis de går seg inn blant de 30. beste og får premie, vil det være kjempebra, sier Krogstad.

Vegard Hoem fikk sin debut i NM 2012, mens Martin Aune stilte i NM i fjor. Nå er det altså Sandberg sin tur til å konkurrere med landets beste på ankeretappen for Skogn2.

- Anders Johan er første års i eldste juniorklasse og har plasseringer blant de 50 beste i norgescup. Martin Aune er reserve i tilfelle sykdom, legger Krogstad til.

Redd vrake-spøkelset Eldar Rønning tar ingenting for gitt før OL-uttaket. Eldar i tøff kamp om gullet

Han mener det er tre lag som kan kapre gullet foran skogningene.

- Byåsen, Strindheim og Røa er alle medaljekandidater. Men det er vanskelig å vite hvilket lag de stiller med så lang tid før NM.

Mesterskapet som ble flyttet fra Molde til Lillehammer på grunn av snøforholdene, åpner med 15 km. klassisk på torsdag. Der er Rønning soleklar gullfavoritt.

- Eldar er i bra form og skal være med å kjempe om gullet. Men det blir en tøff kamp om medaljene. Han har også medaljesjanser på duatlon. Der er det også kongepokal til vinnerne, bemerker Krogstad.

Eldar med seier i Piteå Avsluttet knallsterkt i Skandinavisk cup. Er optimist

Videre er Skogns medaljehåp Martin Hammer på fredagens fristilsprint. Hammer, Rønning, Myrland og Högberg skal etter planen gå lørdagens duatlon 15 + 15 km. Kjølstad går kun stafetten.

- Martin kan være med å kjempe om en topp ti-plassering på sprinten. På duatlon har vi også medaljesjanser med Eldar og Martin på en god dag. Jeg er i alle fall optimistisk, sier Krogstad, som utgjør Skogn Ils støtteapparat under NM sammen med smøresjef Jan Rønning, far til Eldar.