Levanger fotballklubb (LFK) innleder Obos-serien med bortekamp mot Notodden mandag kveld.

- Selvsagt er det spenning. Det er klart. Men den har alltid vært der. Nå blir det artig å komme i gang etter nok av treningskamper. For det blir noe annet å begynne i serien, sier LFK-trener Roger Naustan. Vi snakket med ham søndag.

Avisa Innherred vil følge matchen direkte. Johannes Strand oppdaterer minutt for minutt. Kampen starter klokka seks.

Notodden er et lag det er fullt mulig å slå, mener Naustan, som i seriesammenheng skal lede Levanger for aller første gang etter at han tok over som trener i fjor høst.

- Sommerfuglene i magen er ikke verre enn at du får sove om nettene?

- Neida, jeg sover fint. Det er ingen grunn til å bekymre seg der. Da blir det vel verre hvis vi har tapt noen kamper.

- Hvor mye betyr det å vinne eller i alle fall få en god innledning på sesongen?

- Det er klart det er en stor fordel å få en god start. Som alle andre, ser vi stor gevinst i det. Samtidig skal vi håndtere begge deler.

- Hva betyr det for deg personlig?

- Det blir på en måte ny spenning, men jeg har ikek tenkt så mye på det. Det er laget som teller.

Roger Naustan mener Levanger har tatt gode steg etter treningsoppholdet i Spania tidligere i år. Utviklingspila har derimot ikke stoppet, og den vil fortsette å peke oppover. Levanger kommer til å bli bedre utover i sesongen, poengterer han.

Etter å ha trent godt over flere dager, ga treneren mannskapet søndagsfri dagen før serieåpningen.

- Jeg tror vi er kapabel til å slå Notodden, og til å ta med oss tre poeng. Jeg tror vi er et bedre lag enn dem, men det er likevel naivt å tro noe annet enn at det blir tett og jevnt når det er så små marginer.

- Har du gjort spesielle grep spesifikt inn mot seriestarten?

- Vi fortsetter med de samme, og øver på de samme tingene. At det blir en tellende kamp, vil nok også gi en ekstra gnist og en dimensjon.

De aller fleste i troppen er «fit for fight», men det er likevel en trio som denne gang blir hjemme. Skadesituasjonen gjør at verken Andreas Peterson, Viktor Ljung, Martin Ove Roseth blir med sørover.

- Det er spillere vi forventer mye av, men seriestarten kommer litt for tidlig. Det er noe vi har visst om, og noe vi har forsonet oss med.

- Dere er likevel kapable til å bite fra dere?

- Ja, jeg er ikke i tvil om kapasiteten i laget.

- Og resultatet?

- Jeg er ingen spåmann, men opptatt av å gjøre laget best mulig. Jeg får likevel spå levangerseier.

Levanger stiller med denne troppen: Jonatan Byttingsvik, Julian Faye Lund, Espen Berger, Solomon Duah, Hampus Holmgren, Adria Mateo Lopez, Håvard Lorentsen, Andreas Lykke Strand, Tom Erik Nordberg, Robert Stene, Horenus Tadesse, Jonathan Lein Valberg, Vegard Voll, Andreas Wrele, Pål Aamodt, Jo Sondre Aas.