Levanger håndballklubb tok en meget viktig topoenger hjemme mot Flint Tønsberg. Onsdagens hjemmekamp endte med seier 27-20. Se kamp- og målutviklingen her.

Svak åpning

LHK gjorde et ærlig forsøk på å gå ut og styre skjebnekampen mot tabelljumbo Flint Tønsberg. Etter to raske mål for hjemmelaget i åpningsminuttene så det lyst ut, men så tok nervene overhånd. Personlige feil og skuddbom florerte hos hjemmelaget og Flint takket for muligheten. Bortelaget tok ledelsen og lå både tre og fire mål foran i perioder av første omgang.

Trener Geir Tore Leira tok timeout etter den svake åpningen og det så ut til å hjelpe. LHK hentet inn Flints ledelse og kunne gå til pause på stillingen 12-11.

- Jeg var sikker på at vi skulle fikse dette. Men vi er litt anspent etter de to første scoringene og sliter med å få tempo i spillet vårt. I timeouten ga jeg beskjed om at hvis vi holdt tempoet oppe, så ville vi vinne kampen. Og det gjorde vi. Det siste kvarteret av første omgang vinner vi 7-3, påpekte Leira etter kampen.

I andre omgang senket LHK-spillerne de høye skuldrene fra åpningen og lyktes bedre, både i forsvar og angrep. Mari Molid gikk i front og bidro sterkt til at hjemmelaget til slutt kunne slippe jubelen løs. Landslagsspilleren fikk bestemannsprisen og ble kampens toppscorer med åtte mål.

Molid kunne puste lettet ut etter to svært viktige poeng og langt bedre prestasjoner på banen foran hjemmepublikummet enn laget har vist i høst.

- Jeg liker ikke å si at vi hadde kniven på strupen, men det hadde vi før denne kampen. Derfor er jeg veldig lettet over at vi klarte å vinne, oppsummerer banens beste, som var et yndet mål for journalister og autografjegere etter kampen.