– Ingvild er Nord-Trøndelags beste kvinnelige turner. Og den første nordtrønderen på seniorlandslaget, sier trener for IL Sverre turn, Ronnie Lia.

Forrige fredag fikk Ingvild Haugnes beskjeden om at hun er tatt ut på seniorlandslaget i turn. Landslagstroppen har bare åtte til ti medlemmer, og alle de andre holder til i Oslo-området.

– Det er ekstra artig når resten av landslaget er fra store klubber. At jeg hevder meg så bra, viser at det er mulig også når man er alene, forteller en glad Haugnes. Ronnie Lia er enig. Han synes det er spesielt at Levanger kan hevde seg mot de store klubbene med profesjonelle trenere og millionbudsjett.

Betyr mye

– Det blir litt som David vs. Goliat. At vi fra en liten klubb presterer på et så høyt nivå er ekstra artig. Det viser at vi har gjort noe riktig, sier han fornøyd. Det er stas både for Ingvild Haugnes, og det er stas for IL Sverre.

– Det betyr mye for min videre satsing. Jeg har hatt en veldig bra sesong i år, og det er godt at jeg får vist at jeg er god nok, sier Ingvild Haugnes. Resultatmessig sier hun at uttaket var forventet, men ingen selvfølge med mange andre gode utøvere. Planene fremover er å jobbe videre, trene og oppnå så mye som mulig.

– At andre ser at det er mulig å bli så god i en liten klubb er stort for meg, men også stort for Sverre, sier hun.

Ikke overrasket

– Vi har alltid hatt gode turnere, men nå er vi helt i toppen. Det er ingen overraskelse at hun er tatt ut, det viser at langsiktig og målrettet trening gir resultater, sier Lia. Han beskriver Ingvild Haugnes som en turner i særklasse, og hun er den første som lykkes i turn-Norge ved å ha trent på et sted hele tiden.

Nå er turnsesongen over, og fokus fremover blir hvile, lege skader og lade opp til neste sesong, som starter i februar. Når første samling med landslaget blir er enda uvisst, men Haugnes vil bli med på samlinger og konkurranser både i Norge og i utlandet.