Det er nok ikke helt korrekt å si at Roger Naustan var hundre prosent fornøyd etter sin debut som hovedtrener i OBOS-ligaen.

LFK-treneren mente hans disipler opptrådte til tider noe tafatt og udisiplinert i deler av kampen.

–Jeg mener vi hadde grei kontroll i første omgang, og spilte sånn tålelig bra til å være en kamp i OBOS-ligaen, men det vi viste etter pause er jeg ikke fornøyd med, fortalte Naustan lokalavisen dagen etter at de hadde kommet hjem fra en lang dag på Østlandet.

Selv om hovedtreneren hadde god hjelp av sine assistenter, Egil Larsen og Paul Helge Sagøy, i Notodden idrettspark, så klarte ikke trioen å mane sine gutter til skikkelig innsats før det siste kvarteret.

Det var i den perioden at LFK også kunne tatt med seg alle poengene nordover, men en feberredning av hjemmelagets keeper hindret Mateo fra å bli matchvinner.

Dermed ebbet kampen ut med ett mål til hvert lag, og en ok serieåpning for begge to.

I første omgang skjedde det ikke mye foran noen av målene. Det kan nok best beskrives med at det gikk hele 38 minutter før kampens første corner var et faktum.

Corner og mål

Det måtte også et hjørnespark til før LFK gikk opp til ledelsen i første omgangs siste spilleminutt.

Corneren ble slått inn mot femmeteren. Notodden-keeper, Nils Johansson, mistet ballen, og etter litt klabb og babb fikk Andreas Wrele beinet ballen opp i nettaket fra kort hold.

De knappe ti bortesupporterne kunne derfor juble mest da lagene gikk til pause, og hadde nok forhåpninger om at LFK skulle fortsette den gode trenden også etter hvilen.

Men det motsatte skjedde. Notodden tok over – dog uten å skape de store sjansene.

Men etter 67 minutter lyktes Erik Midtgarden. Han vant en duell i feltet og headet ballen i langhjørnet bak Faye Lund.

Vi skal nok gi Roger Naustan rett i at dette var en typisk OBOS-liga kamp. Mye kjemping, lite spill og generelt ganske laber underholdningsverdi.

Treneren likte heller ikke at laget ga fra seg mye initiativ i andre omgang, selv om det altså var hans gutter som avsluttet kampen best.

–Det er langt ifra noen krise. Det var tross alt bare første seriekamp, men den viste også at vi fortsatt har mye å jobbe med. «Vi må heim og øv meir», sier han humoristisk med henvisning til trenerlegenden fra Orkdal.

Derfor er nok Naustan glad for at Andreas Peterson og Victor Ljung kan være klar for spill igjen.

Peterson fikk strekk i treningskampen mot Ranheim, mens Ljung hadde skadeproblemer da han kom til klubben og har behøvd mer tid på å bli spilleklar.

Comeback

Det meste kan nok tyde på at Aalesund-kampen kommer tidlig for Ljung sin del, men at vi kanskje kan glede oss over comeback i LFK-trøya for «Petson», etter en sesongs spill for GAIS i Göteborg.

Søndag kommer altså en av opprykksfavorittene på besøk, og nivået må nok opp et hakk hvis man skal klare å hamle om med sunnmøringene.

Nå var det riktignok ingen stor debut av tangotrøyene i første serierunde heller.

De spilte 0–0 mot Sogndal, og rapportene forteller også der om tidvis tam underholdning.

–Jeg har tro på at det blir en jevn kamp, og jeg blir overrasket hvis vi blir rundspilt, sier en kamplysten Roger Naustan.

Og det kan vi være enig med han i. LFK har hatt godt tak på storlagene som har vært på besøk. Det er nok å nevne Brann, Sogndal, Start og Bodø/Glimt i den sammenhengen.