Aldri før har konkurransen vært hardere for å få gå løp i OL for de norske langrennsløperne. Det betyr at toppløpere som Eldar Rønning kan bli nødt til å oppleve OL som turist, ikke toppidrettsutøver, ifølge Odd-Bjørn Hjelmeset.

– Norge har vanvittig mange gode allroundere som kan gå alt i Sotsji. Nåløyet for å få sjansen på en av distansene har aldri før vært trangere i et mesterskap. Løpere som Eldar Rønning, Didrik Tønseth, Finn Hågen Krogh og Tord Asle Gjerdalen kan oppleve å måtte reise hjem fra Sotsji uten å ha konkurrert, sier Hjelmeseth til Trønder-Avisa tirsdag.

Northug "vraker" Rønning Tok ut Jespersen og Johnsrud Sundby til stafettlaget etter NM-bronsen. Andre avgjør

TV2s langrennsekspert tror at Petter Northug jr får gå alle distanser i OL om han ønsker det selv. Samtidig mener han at Rønnings skjebne ligger i andres hender like før de olympiske leker begynner.

Årsaken er at Rønning leverte en god sesongstart med andreplass på 10 kilometer klassisk i verdenscupåpningen. Helgen etter ble han nummer 31 på 15 kilometer klassisk i Lillehammer, sto over Tour de Ski og gikk inn til en skuffende 19.-plass på 15 kilometer klassisk. Det gjør Rønning til et usikkert kort før OL, siden det trolig bare er én ledig plass på 15 kilometer klassisk. De tre andre plassene går trolig til Petter Northug jr, Martin Johnsrud Sundby og Chris Jespersen, om de leverer normalt godt på tremila. Den ene ledige plassen vil da trolig stå mellom Didrik Tønseth, Eldar Rønning og Pål Golberg.

Rønning reiser hjem Eldar Rønning har reist hjem fra NM på Lillehammer og Johan Kjølstad blir hjemme. Dermed ryker også medaljehåpet på stafetten. Følgefare

Om 15-kilometeren ryker for Rønning, forsvinner trolig også plassen på stafettlaget, hvor skogningen har fire strake VM-gull.

– Heller ikke Eldar Rønning kan føle seg helt trygg på å få gå 15-kilometeren i OL. Vi har fortsatt stor tro på Eldar både på den distansen og med tanke på stafetten, men han har hatt et par arbeidsuhell i vinter som har gjort bildet litt mer komplisert enn det var da sesongen startet, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Trønder-Avisa.