Levanger Handballklubb var ikke levnet all verden med sjanse før oppgjøret mot Storhamar. Men anført av fantastisk forsvarsspill, stor vilje og gode målvakter så tok de to uhyre viktige poeng i Trønderhallen søndag ettermiddag. Ved pause var stillingen 7-5 og lagene fulgte hverandre tett gjennom hele oppgjøret. 13 sekunder før slutt scoret Barbara Laszlo vinnermålet som sørget for seier 18-17.

Leira: - Beste jeg har sett

- Det forsvarsspillet vi leverer siste kvarteret av 1. omgangen er det beste jeg har sett så lenge jeg har vært her, noen gang, var Geir Tore Leira sin dom etter kampslutt. De siste 19 minuttene av 1. omgangen slapp nemlig ikke LHK inn mål i det hele tatt.

- Målvaktene i dag var kjempegode. Forsvarerne står godt på armen til skytterne og målvaktene stoler på forsvarsspillerne. I tillegg redder de noen hundre prosent sjanser også, skryter Leira som la til at han var en "stolt mann" etter kampslutt.

Hov: -Kjempestolt

Trener Hege Eggen Hov hadde en god følelse før kampen i dag. Etter kampen var den ikke mindre god.

- Før kampen mot Flint må jeg innrømme at jeg stilte meg selv spørsmålet "hvorfor holder vi på med dette her?". Jeg er så stolt av det jentene leverer i dag, hodene er på plass hele veien og det var en spesiell stemning i garderoben før kampen. Vi viste styrke både fysisk og mentalt i dag, så jeg er rett og slett kjempestolt.

Hanna Yttereng ble LHKs toppscorer med fem scoringer og ble også kåret til hjemmelagets beste. En pris hun med glede deler med resten av laget.

- I dag var vi gode alle sammen!

Oppslag som motivasjon

Før kampen hadde Kamilla Sundmoen(Storhamar-spiller) gått ut i en avis og sagt at Storhamar skulle ta to poeng mot tabelljumboen. Motivasjon til tusen, i følge Yttereng.

- Å lese slikt motiverer oss enormt. I tillegg har vi en enorm energi i spillet vårt i dag og lykkes med nesten alt. Det er så deilig å slå Storhamar at jeg har nesten ikke ord, gliste hun.

Yttereng sier seg enig i at LHK med seieren over Storhamar beviste at de fortsatt har noe å gjøre på øverste nivå i norsk kvinnehandball.

- Vi har absolutt noe å gjøre i Eliteserien. I dag får vi også hjelp av et kjempebra publikum og det var gøy å spille i dag. Jeg håper det kommer like mange når vi møter Fredrikstad i neste hjemmekamp og støtter oss. Det er en nøkkelkamp, avslutter hun.