Søndag klokken 19.00 sparkes årets første fotballkamp igang for Vukus del, og 3.-divisjonslaget Byåsen 2 er motstanderen. Det er klart for vinterserie, hvor et par av lagene fra fjerdedivisjon – pluss Byåsen – får testet seg mot hverandre.

– Dette er en tøff match, og jeg tror den kommer til å bli spennende, mener Vuku-trener Bjørn Åge Henriksen, som sammen med Frode Sandvik skal fortsette å lede laget i år også.

Nykomlinger

Vuku har så langt i vinter fått testet ut en god del nye spillere på trening, mye takket være samarbeidet innad i verdalsklubbene, og søndag får Henriksen og Sandvik se spillerne i kamp.

– Vi gleder oss til å få testet ut de nye som har trent med oss hittil. De fleste spillerne kommer fra Verdal, blant andre Martin Aurås, Arild Kluken og Frode Forbord, i tillegg til at det kom en liten gjeng fra HiNT, med Vidar Estensen fra Overhalla, Ole Kristian Bye fra Kolstad og Bjørn Tore Røvik fra Snillfjord, så det blir gøy å se dem i kamp. Vi har fortsatt med oss et par ringrever, som Dag Ivar Indahl og Geir Tore Rotmo, i tillegg til at Håvard Fossli er tilbake og trener for fullt, så dette blir artig, forteller Henriksen.

To av fjorårets viktigste spillere, Robin Auran og Trond Hynne, er ikke med på søndag, på grunn av at de for tiden trener med Verdal. Hvorvidt spillerne går over eller ikke, er fortsatt uvisst.

Prioriterer det defensive

– Hva tenker du om kampen mot Byåsen 2?

– Så tidlig i sesongen er ikke resultatet det viktigste. Vi vet heller ikke hva Byåsen 2 stiller med, men vi har fokuset på oss selv uansett hvilket lag vi møter. Det viktigste er å få en fasong på spillet vårt, og en defensiv struktur er det første vi skal jobbe med, så får det offensive komme etter hvert, uttaler Henriksen.