12. til 14. august 2022 kommer det storfint besøk på Verdal stadion, når selveste Liverpool sender trenere for å instruere barn i alderen seks til 14 år.

– Fotballskolen gir deg en unik innsikt i ferdighetene vi verdsetter aller høyst i Liverpool, er attesten fra manager Jürgen Klopp.

Profesjonelle trenere

Liverpools fotballskole består av et tosifret antall profesjonelle fotballtrenere som er ansatt ved akademiet til Liverpool FC.

Trenerne har lang erfaring med å trene og instruere unge fotballspillere, og reiser verden rundt for å undervise neste generasjon fotballspillere.

Spillerutvikler i Verdal IL, Robert Keim-Varslot, mener dette er en gylden mulighet for læring for både små og store.

– Det blir et veldig profesjonelt opplegg, med trenere som virkelig kan å utvikle spillere. Jeg håper også at så mange trenere som mulig i klubben blir med på opplegget for å få verdifull inspirasjon som vi kan ta med oss i hverdagen, sier Keim-Varslot.

LES MER OM FOTBALLSKOLEN HER.

Tre dager

Fotballskolen er for barn født mellom 2008 og 2015. Den går over tre dager i midten av august.

Barna blir undervist i de tekniske ferdighetene pasning, mottak, dribling, løping med ball og skudd på et individuelt nivå. I tillegg blir det selvfølgelig spill med to lag og en ball.

Barna deles inn i klasser etter aldersnivå. Det legges opp til en egen klasse for keepere.

All undervisning vil foregå på engelsk. Verdal IL stiller med assistenter som er med for å oversette og hjelpe til der det trengs.

Alle deltakerne er med og kjemper om å få «The Liverpool Way»-prisen. Denne deles ut til den spilleren som viser ekstra gode holdninger. Vinneren får ett års gratis tilgang på Liverpools digitale treningsapp, med mer enn 70 tekniske øvelser vist av blant annet Liverpool-stjernene selv.

Åpent for alle

Det koster 214 britiske pund (cirka 2500 kroner etter dagens kurs) å delta i fotballskolen, som utelukkende arrangeres av Liverpool FC. Fotballskolen er åpen for påmelding fra alle barn i hele Norge, uavhengig av klubbtilhørighet.

– Noen vil nok hevde at det er en høy pris, men så må vi også huske at Liverpool flyr inn 15 profesjonelle trenere som gir fantastisk god veiledning til deltakerne, sier Keim-Varslot.

Leder i Verdal IL, Christoffer Karlsen, er godt fornøyd med at Liverpool har valgt Verdal som destinasjon for neste års fotballskole.

– Dette blir en kjempeartig opplevelse for store og små. Det blir veldig artig å få besøk av Liverpool. Nå håper vi så mange som mulig melder seg på, sier Karlsen.

– Og dette kan jo være en fin julegave, innskyter en smilende Keim-Varslot.