I strålende solskinn sto flere forventningsfulle tilskuere langs gjerdet i målområdet bak Magneten for å ta i mot eliteklassen i Tour de Tomtvatnet.

Heftig innspurt

Etter flere opprop fra speakeren kunne det skimtes tre menn i sykkeldrakt i høy fart ned mot mål. Blant dem var Amund Solli fra Skogn IL Sykkel. En nokså dramatisk innspurt mot de to lagkameratene Øyvind S. Pettersen og Henning Offigstad fra CK Victoria, kunne Amund Solli strekke armene i været for fullklaff og seier.

- Dette var en kjempefin tur. Det var rett og slett en nytelse å sykle i dette været, forteller vinneren Solli like etter målgang.

Solli forklarer videre at han dro stor fordel av å være lokal rytter med god kjennskap til løypa og nedkjøringen mot mål.

SOLID AVSLUTNING Amund Solli viste hvem som var sjefen i innspurten.

Varierende tempo

- Vi begynte i et stort felt i et kontrollert tempo mot første bakke. Etter første bakke ved Kolberg ble vi til en tetgruppe på seks ryttere.

Solli forklarer at det etter første bakken ble lagt opp til et bedagelig tempo for å hente seg inn igjen før neste bakke.

- Opp neste bakke var vi etter rapportene tretti sekunder raskere enn tidligere år, så det tyder på at alle var godt forberedt, forteller Solli.

Ensom blant to lagkamerater

Vinneren Solli forteller at han hadde begynt å lukte et mulig samarbeid mellom de to lagkameratene fra CK Victoria. Da et forsøk på rykk kom fra de to måtte Solli bite tennene sammen for å henge med inn.

- Det var et skikkelig bra tempo inn mot mål ja. Det var rett og slett bare å lukke øynene og håpe på det beste, forteller Solli.

Den spreke vinneren fra Skogn IL Sykkel hadde aldri tatt en seier i et eliteritt tidligere, men hadde likevel ikke hektet seg selv av i snakk om seieren før løpet.

- Jeg hadde en liste på ti personer som kunne vinne dette. En av de ti navnene var mitt eget. Likevel er det utrolig mye som skal klaffe for at man vinner. Det var rett og slett utrolig artig å ta seieren på hjemmebane!, sier en fornøyd Solli.