Med tiden 02:54 var det hele fire minutter ned til andreplassen i M17-klassen.

– Målet var å fullføre rittet, så at jeg vant med fire minutter var ganske overraskende, sier 16-åringen som deltok for første gang i år. I seks timer lå han på førsteplass i klassen sin. Helt tilfeldig sjekket de resultatlista igjen, og oppdaget da at skogningen hadde havnet på andreplass.

– Han er kjempeskuffet, sier mamma Bodil. Harald Skurdal syklet både i eliteklassen og menn-17 klassen, og slo Sivert med knappe åtte sekunder.

Syklet med smerter

Før start hadde Sivert sett hvem som var påmeldt i klassen, og konkluderte med at han hadde sjans på å vinne hvis han var i god form. Etter et velt på onsdag hadde han smerter i en fot og i ryggen, og hadde ikke store forhåpninger før start. Men etter hvert som han syklet ble smertene mindre.

– De ble mildere jo lengre jeg syklet. Løypa passet meg bra siden det for det meste er grus, da jeg driver med landeveissykling, sier han. Hans største utfordring under rittet var å få i seg mat. I løpet av den 92 kilometer lange løypa spiste han ingenting.

– Jeg fikk kun i meg gel, så på toppen var jeg ganske gåen i magen, forteller han.

Med god temperatur, lite vind og ingen nedbør var det et perfekt vær å sykle Birkebeinerrittet. Om feiringen sier han:

– Vi skal feire tanta mi nå, så det blir vel kaffe og kaker og litt ekstra feiring der, sier den stolte vinneren.

Flere topplasseringer

Vegar Rangul og Einar Johan Svendgård sikret seg også topplassering under årets ritt. Med tidene 02:53 og 03:28 kom de på sjuendeplass i hver sin klasse. Rangul kom fire minutter etter førsteplassen, mens Svendgård syklet i mål 28 minutter etter vinneren.