Lørdag ble årets Pinseløp i orentering på Kongsberg innledet. Der er også junior-VM uttaksløp og Sport8 Norgescup for juniorer, samt granskningsløp for VM-samling i Latvia for senior innlagt.

Frol-løperen Yngve Skogstad kom seirende ut av løpet lørdag. Med over fire minutters seiersmargin viste han landslagsledelsen at han ønsker å bli tatt ut til den kommende VM-samlinga, og der kjempe om en VM-billett, skriver Frol-trener Fritjof Sandstad i en mail til Innherred. VM i orientering går av stabelen i Riga i Latvia fra 4. til 11. august

- Jo Forseth Indgaard ble nummer sju i dag. Han må også kjempe om en topp to-plassering i pinsa for å komme med på samlinga. Det er nye løp i morgen og mandag, skriver Sandstad.

Uttakskriteriene til VM innebærer flere vurderingsløp, som sammen med skjønn og internasjonale meritter brukes til å ta ut et visst antall løpere til en «VM-samling» lenger ut på sommeren. Først etter denne samlingen blir det klart hvem som får representere de norske farger i Latvia.