Etter å ikke ha fått noen VM-tur til Val di Fiemme, og heller ikke noen plass på sprintlandslaget inneværende sesong valgte Kent Ove Clausen å legge toppsatsingen i langrenn på hylla i fjor vår.
Ga seg på topp
Det selv om tiendeplassen i verdenscupen i Davos sist sesong var hans beste resultat noensinne.
I helgen står han imidlertid på startstreken igjen. Nå på litt lengre distanse, og uten at alt står og faller på ham alene.
– Jeg lovte allerede i fjor sommer å gå en etappe for Tydal i NM-stafetten i år, forteller Clausen.
Tjuendemann i fjor
Tydal lå nummer tre etter at to etapper var unnagjort i fjor, til tross for at laget startet langt bak i rekkene. Clausen vakslet som nummer 20, før Niklas Dyrhaug sendte laget enda 17 plasser fram. Til slutt ble laget nummer 15 i stafetten.
Den prestasjonen har de ambisjoner om å kopiere i år. Kent Ove Clausen er innstilt på å gi jernet selv om treningsgrunnlaget er betydelig dårligere enn det var for ett år siden.
Enklere utgangspunkt
Fjorårets gode innsats gjør det litt lettere for startmann og kompis Niklas Dyrhaug.
– Vi har en helt annen startposisjon nå enn vi hadde i fjor. Niklas kan i beste fall komme til å veksle først, og da blir det min oppgave å holde oss der framme og eventuelt henge på landslagsløpere som måtte komme forbi, sier Kent Ove Clausen.
Han lover å være offensiv, og viljestyrken er det neppe noen grunn til å tvile på. Det er andre ting som bekymrer mer.
– Forhåpentligvis flyter jeg fortsatt litt på mange år med bra trening. Min største «bekymring» er at jeg har vært lite på ski, sier han.
Trener fortsatt en del
Helt på latsiden har han riktignok ikke ligget etter at han la opp. Tidvis har han ligget på fire-fem økter i uka. Tretimersturene og de såkalte terskeøktene er imidlertid borte.
– Nå handler det mest om korte økter med lavere intensitet, sier Kent Ove Clausen, som i et intervju med Innherreds Folkeblad Verdalingen i høst bedyret at han ikke angret på at han la opp og gikk over i full jobb på psykiatrisk avdeling på Brøset.
Søndag ettermiddag
Han har også holdt kontakten med miljøet, og formen forholdsvis bra vedlike. Søndag klokka ti over ett vil det vise seg hvor mye futt det er i den «gamle» kroppen. Startskuddet for konkurransen går 25 minutter tidligere.