Verdal Ils fotballgruppe øker budsjettet fra 1,9 millionerkroner i 2013 til 3,1 millioner kroner i år. Økningen på hele 1,2 millionerkroner skal gi verdalingene spillerom til å konkurrere mot storebror LFK i framtiden.

– Det gir oss økt handlingsrom dersom det skulle komme godemuligheter. Dette er ikke nødvendigvis penger vi skal bruke, men det er penger vi kan bruke, sier Tor Ove Nesset,styreleder for fotballgruppa i Verdal IL til Trønder-Avisa lørdag.

Første mål er nå å rykke opp til 2. divisjon. I fjorårssesongenholdt laget lenge med i opprykkskampen, men måtte gi slipp mot topplagene iavdelingen i avslutningen. I tillegg til opprykksmålet, satser verdalingenelangsiktig mot å bli best i fylket foran Levanger FK.

– De holder et høyt nivå, og har kanskje muligheten til å rykkeopp til 1. divisjon allerede i år. Det mener vi bare er positivt for fotballeni fylket. Men vi har altså et mål om å bli best, og jeg mener det er viktig åuttrykke den ambisjonen, sier Nesset til Trønder-Avisa. Styrelederen menerklubben er godt i gang med satsningsarbeidet. Det omfatter blant annet ensterkere organisasjon, et større trenerteam og økt fokus på spillerutvikling.