Neste lørdag er det serieåpning i 3. divisjon for herrer, med bortekamp mot Tynset for Verdal.

Stålis

14. april er ifølge primstaven første sommerdag, men lite minner om sommer på kunstgresset på Nytrømoen ti dager før årets første offisielle kamp etter planen skal spilles der.

Stort sett hele banen er ifølge Tynsets Facebook-side dekket av et ti centimeter høyt lag med stålis.

– Vi skal gjøre alt som står i vår makt for å få banen klar, men er avhengig av å ha værgudene med oss, sier sportslig leder Morten Aakerøien i Tynset IF fotball til Østlendingen.

Cupkvalifisering i kveld

Fotballegenden i Nord-Østerdalen har vært ute en vinterdag før. Da han egentlig la opp etter 2016-sesongen stod han med 567 offisielle kamper for Tynset, men det ble åtte kamper i fjor, og jammen er ikke 44-åringen i kamptroppen til Tynset til kveldens NM-kvalifiseringskamp borte mot Løten også. At Roar Haugmark er på toppen av adelskalenderen til Verdal med sine 350 kamper, setter det hele litt i perspektiv.

Verdal spiller også NM-kvalifisering i kveld, hjemme på Coop Arena mot Kvik fra 4. divisjon. Den kampen starter klokken 19.30, og med seier der så er de blå og hvite i 1. runde - med mulighet for å kunne møte både Levanger og andre klubber fra høyere opp i divisjonssystemet.

Ser ikke lyst ut

Men hvordan det blir med serieåpningen neste helg er altså noe uvisst. Foreløpig er det skøyter og kølle som passer best på Tynset, og selv om værmeldingen sier at det vil bli plussgrader i uka som kommer, så blir det kaldt om nettene og neppe den helt store issmeltingen.

– Vi har tidligere stått 60-70 mann og hakket is for å få banen klar, minnes Aakerøien, men selv det er kanskje ikke nok for å få banen i respektabel stand. Kampen kan bli flyttet til Os eller Alvdal, eller bli spilt senere i vår.

– Både forbundet og vi ønsker i det lengste å få til å spille kampen som oppsatt, sier Aakerøien, som naturligvis ikke er altfor lysten på at laget skal spille «hjemme» på Alvdal eller Os.

Grønn glid

For gressbanen på Nytrømoen ser det enda verre ut, med både snø og is, og dreneringen er heller ikke den beste. Rundt årtusenskiftet spilte Tynset hjemmekamper både på Alvdal og Tolga som følge av dårlig gress på Nytrømoen, og i 2. divisjon i 1999 var sågar den heller stusslige Vidsyn på motsatt side av avkjøringen fra riksvei 3 fast hjemmearena på grunn av Nytrømoens forfatning.

Men den tid, den sorg. I kveld får vi håpe Verdal-spillerne får spillet til å gli uten isunderlag på Coop Arena.

P.S. Tynset har fotballhall på Nytrømoen, men den er i Vukuhallen-størrelse og kan ikke brukes til elleverfotball. Lagene opp til 14 år kan imidlertid ifølge ungdomsfotballeder i Tynset IF, Stig Erik Semmingsen, glede seg til å spille inne - etter at Tynset ble innvilget dispensasjon for det i de to første serierundene.