Levanger-jenta ble tirsdag klassifisert som utøver med normal magefunksjon, på grunn av god balanse og sterk muskulatur. Det betyr tøffere motstand i onsdagens renn.

– Vi er uenig i dette, siden jeg har en lammelse fra navlen og ned. Norge har levert en offisiell klage, og det hele blir avgjort i løpet av kvelden, skriver Skarstein på sin facebook-profil.

– Så brakk skikjelken på to sentrale steder i festet under setet. I tillegg har bærestaget vridd seg, så sittestillingen har blitt helt skjevt. Slik kjelken er nå, er den umulig å konkurrere med.

– Via det finske støtteapparatet har vi fått tak i en lokal helt som skal prøve å sveise bjelkene i kveld/natt. Selv om materialet er tungt er jeg glad for at kjelken er av stål nå, og ikke aluminium, siden dette er mye lettere å få fikset, informerer hun. Og føyer til:

– Disse skikkjelkene koster 40-70 000, og jeg har naturlig nok kun råd til en. I slike tilfeller som nå hadde det helt klart vært en stor fordel å ha en reservekjelke tilgjengelig. Om ikke bærestagene står støtt, og på riktig sted, når vi henter den ut på morgenkvisten vil jeg ikke kunne stille i denne verdenscupen. I så fall blir veien mot Sotsji betraktelig tyngre.

Birgit Skarstein som representerer Frol IL skal konkurrere på distansene 5 og 2,5 km. i klassen for sittende løpere.