Frols orienteringsløpere har for vane å hevde seg helt i norgestoppen, og både Jo Forseth Indgaard, Yngve Skogstad og Paul Sirum har i helgen løpt de siste kvalifiseringsløpene hvor det norske landslaget til orienterings-VM skulle plukkes ut. Mandag kom meldingen om uttaket til VM-troppen, hvor Paul Sirum ikke er tatt ut - som kanskje den største overraskelsen.

- Det overrasker meg, da jeg holdt ham for å være sikker til VM-troppen. Han har vært Norges tredje beste løper på mellomdistansen i år, sier Fritjof Sandstad i Frol IL, som har vært en mangeårig trener og nestor i orienteringsklubben.

Jo Forseth Indgaard ble også vraket til troppen, tross å ha levert gode resultater i år.

Skogstad er reserve

Gledelig er det imidlertid å se at Yngve Skogstad er hentet inn som reserve på langdistansen i VM. Der er troppen som følger:

Damer:

Sigrid Alexandersen, NTNUIAndrine Benjaminsen, Lillomarka OLKamilla Olaussen, Fredrikstad SK

Yngve Skogstad blir reserve til en distanse i VM. Foto: Roger M. Svendsen

Magne Dæhli, Halden SKEskil Kinneberg, IFK GöteborgOlav Lundanes, Paimion RastiGaute Hallan Steiwer, Fredrikstad SK

Reserver:Marianne Andersen, Kristiansand OKYngve Skogstad, Frol IL

Skal prege VM

- Vi har et sterkt lag, og tar mål av oss til å prege alle distansene, er ordvalget til landslagssjef Jørgen Rostrup ovenfor orientering.no mandag.

Etter de siste uttaksløpene i Latvia forrige uke, har Norges Orienteringsforbund, ved landslagssjef Jørgen Rostrup, tatt ut laget som skal representere Norge under årets orienterings-VM i starten av august.

Mesterskapet som har Sigulda som vertskapsby innledes med sprintdistanser i Riga 4.- og 5. august. Deretter fortsetter en med skogsdistansene i nærheten av byen som altså er vertskap og i sentrum for begivenhetene for verdens orienteringselite disse første dagene av august.

Tok nyhetene godt

Det betyr at han ikke er VM-klar, men er med i troppen for å ta over dersom det oppstår skader eller andre situasjoner som gjør det nødvendig med bytter.

- Vi har ikke fått all informasjon ennå, men vi går ut ifra at Yngve blir med troppen ned til VM. Ellers blir det kanskje travelt å rekke seg nedover på kort varsel, sier Sandstad, og er glad for at Skogstad er tatt ut til reservetroppen.

Sandstad understreker at det er et skyhøyt nivå på landslaget i år, slik at uttaket trolig har vært vanskelig.

- Det er forferdelig trangt nåløye når tre fra hver nasjon for stille på hver distanse. Da skal mye klaffe for å få plass. I tillegg ser vi at blant annet Sveits, som lenge har dominert i sporten, i går ble knust av Olav Lundanes under deres uttaksløp. Så det vitner om at det norske nivået er veldig høyt, sier han.

Frol-treneren sier at trioen fra Frol har tatt uttaket godt, og nå forbereder seg på neste store mål.

- Jeg har snakket med Paul, som sier at dette er OK. Det ble slik i år, men neste år skal han være der. Nå fokuserer løperne på student-VM i Finland om kort tid i stedet, sier han.

Øvrige uttak til VM i Latvia 4.-11. august

SprintDamer:Sigrid Alexandersen, NTNUISilje Ekroll Jahren, Raumar OLIngjerd Myhre, Kongsberg OLHerrer:Jon Aukrust Osmoen, Nydalens SKTrond Einar Moen Pedersli, OL TrollelgHåkon Jarvis Westergård, Varegg FleridrettReserver:Kristine Fjellanger, Varegg FleridrettDag Blandkjenn, Kristiansand OK

SprintstafettSigrid Alexandersen, NTNUIØystein Kvaal Østerbø, Bækkelagets SKJon Aukrust Osmoen/Håkon Jarvis Westergård/Trond Einar Moen Pedersli er alle aktuelleAndrine Benjaminsen, Lillomarka OLReserver:Silje Ekroll Jahren, Raumar OLJon Aukrust Osmoen/Håkon Jarvis Westergård/Trond Einar Moen Pedersli (de to som ikke blir uttatt er reserver)

MellomdistanseDamer:Marianne Andersen, Kristiansand OKAndrine Benjaminsen, Lillomarka OLSilje Ekroll Jahren, Raumar OLHerrer:Magne Dæhli, Halden SKEskil Kinneberg, IFK GöteborgOlav Lundanes, Paimion RastiReserver:Kamilla Olaussen, Fredrikstad SKGaute Hallan Steiwer, Fredrikstad SK

SkogsstafettDamer:Sigrid Alexandersen, NTNUIMarianne Andersen, Kristiansand OKAndrine Benjaminsen, Lillomarka OLReserve: Kamilla Olaussen, Fredrikstad SK

Herrer:Magne Dæhli, Halden SKEskil Kinneberg, IFK GöteborgOlav Lundanes, Paimion Rasti