Vuku IL har bestemt seg for å fjerne treningsavgifta til barn i alderen seks til åtte år med umiddelbar virkning. Fra neste år skal det i tillegg bli gratis for alle barn til og med tolv år å drive med fotballaktivitet i idrettslaget.

Det ble bestemt på Vuku ILs årsmøte onsdag kveld.

Økonomi skal ikke avgjøre

Leder for barne- og ungdomsfotballen i Vuku IL, Tor Erik Indahl, gleder seg over at idrettslaget har fått muligheten til å gjennomføre dette tiltaket.

– Vi er veldig fornøyd med at vi har greid å få til dette. Vi ønsker at flest mulig skal få lov til å bli med lengst mulig. Det skal ikke være det økonomiske til foreldrene det skal gå på, sier Indahl.

Tidligere var prisen 750 kroner i året for barn i denne aldersgruppen. Nå blir det altså helt gratis.

Målet er på sikt gratis aktivitet for alle vukuspillere under 18 år.

Senke terskelen

Sportslig leder Åge Elvebakk er overbevist om at de minste er nøkkelen til god rekruttering.

– Vi tror det er viktig å få mange til å begynne med fotball tidlig. Det gjør kanskje at enda flere blir med etter hvert, sier Elvebakk.

I en tid der alt blir stadig dyrere må stadig flere gjøre tøffe prioriteringer.

– Jeg tror det er en del tilfeller av at unger ikke får være med etter at prisene har galoppert på alt. Når drivstoff, huslån, mat og annet nødvendig blir dyrere, blir idrett noe av det du prioriterer ned først. Det tror vi slår inn for fullt nå og framover, sier Elvebakk.

Vuku IL håper at næringslivet blir med på laget - slik at idrettslaget kan oppnå målet om gratis aktivitet for alle til og med tolv år neste sesong.

Meget fornøyd

For Paul Elvebø, leder i Verdal Idrettsråd, er nyhetene fra Vuku i tråd med den flotteste musikken som har nådd hans ører.

– Dette er et signal idrettsrådet er meget fornøyd med. Verdal IL har vedtatt å senke treningsavgifta med 20 prosent. Nå går Vuku etter og gjør det gratis for de minste. Dette er en trend helt fra idrettsdepartementet, og nå har det begynt å røre på seg i Verdal. Det er veldig bra, sier Elvebø, og legger til at han håper enda flere idrettslag følger etter med lignende vedtak.

Paul Elvebø er strålende fornøyd med det ferske vedtaket gjort på Vuku ILs årsmøte. Her sammen med Frode Strand fra kulturkontoret i Verdal kommune. Foto: Jørgen Haug