Klokken ni torsdag morgen gikk startskuddet for de første lagene på dag 2 av St.Olavsloppet, og den 65 kilometer lange ferden fra Levanger til Sandvika. Videre startet lagene i puljer med en halvtime eller tre kvarters mellomrom. Klokken halv tolv gikk det siste startskuddet, og dermed var alle lagene på vei mot Sandvika.

Et av lagene i som startet klokken elleve i startgruppe 4 var Vinne IL-1. 17 år gamle Tobias Thomassen var en av løperne på laget med startnummer 195, men unggutten nøyde seg ikke med én etappe. Først løp han etappen fra Østnesbakkene til Inndal, før han like gjerne tok fatt på neste etappe fra Inndal til Vaterholmen.

Tobias Thomassen (startnummer 195) løp rett gjennom vekslingsstasjonen på Inndal. Foto: Håkon Pallin Kjeldsen

– Jeg trives med å løpe lange etapper. Til sammen tror jeg etappene mine ble 11,6 kilometer i dag. Målet var å holde en jevn, høy fart. Hvis vi skal sette tall på det, så ønsket jeg å holde en kilometertid mellom 3 minutter og 30-40 sekunder, men det var hardt i dag.

Thomassen begynner etter hvert å bli en rutinert løper i "Loppet". Dette er femte året på rad at 17 åringen løper, men han nøyer seg ikke med å løpe kun én gang i året.

– Jeg løper en etappe hver dag under St.Olavsloppet, men i dag ble det to på rappen. Vi startet i går, og er ikke ferdig før på lørdag.

Todagers

En gjeng som ikke løper hver dag er Frol IL. Lagleder Hallgeir Aspli forteller til lokalavisa at de kun har meldt seg på de to første dagene av St.Olavsloppet.

– Målet vårt i går var topp 10, og vi ble nummer 7, så det er vi strålende fornøyd med. Vi skiftet fra startgruppe 5 i går til 4 i dag, og dagens mål er å ligge rundt topp 15.

Marius Ressem var en av løperne som bidro for Frol IL begge dagene. Torsdag løp han etappen fra Inndal til Vaterholmen.

– Det var tyngre enn forventet med tanke på at det kun var slak nedoverbakke hele vegen. Mitt personlige mål for etappen var å springe så fort som mulig, og dermed holde meg under 4 minutt per kilometer.

Marius Ressem løp både onsdag og torsdag for Frol IL. Foto: Håkon Pallin Kjeldsen

Når løperne kommer i mål i Sandvika, er det pause frem til i morgen tidlig. Da starter dag 3 av St.Olavsloppet, som strekker seg fra Sandvika til Åre.