Slik ser vårsesongen ut for Vukus fotballherrer i 4. divisjon. Årets første hjemmekamp spilles etter planen lørdag 11. august. Da er Sverresborg motstander på et forhåpentligvis praktfullt kunstgressanlegg, med flomlys- og vanningsanlegg.

– Vi håpet å være like heldige som LFK var da de la nytt kunstgress i fjor, men det var vi dessverre ikke, konstaterer Snorre Hjelde i Vuku IL.

Flytter også Vukudåggå'n

Den uvanlig tøffe vinteren har medført at arbeidet med banen ikke har kunnet gå som planlagt, og klubb og entreprenør har heller ikke villet ta noen sjanser under byggingen av det topp moderne fotballanlegget rett ved Vukuhallen.

Klubben håpet banen stod klar i første halvdel av juni, men det gjør den ikke, og Vukudåggå'n er av samme grunn flyttet til sensommeren i år, 18. og 19. august.

Barnehagebygging ved siden av

Parallelt holder kommunen på med vann- og avløpsnettet i området, og bygging av ny barnehage - som Vukuhallen skal få dele oppvarming med.

– Det er stillstand i banearbeidet nå, og jeg vet ikke hvor mye som kommer til å skje i april. Det ser imidlertid ut til at det blir litt mildere vær til uka, og da kan det hende at jobben kan fortsette, sier Hjelde.

Yr.no melder faktisk i skrivende stund 13 plussgrader og sol fra skyfri himmel neste helg, rundt første sommerdag 14. april. Det sies vel også at været den dagen forteller hvordan sommeren blir, og i så fall ser det ut til å bli en drømmesommer.

Alle sa ja

Vuku måtte uansett ta sine forholdsregler, for fotballkamper kan det neppe spilles i Vuku før etter fellesferien.

– Sånn det ser ut nå, tror jeg banen står ferdig i starten av august, sier Snorre Hjelde.

Dermed tok klubben en ringerunde til alle motstanderne i 4. divisjon, og spurte hver og en av dem om de var villige til å snu oppgjørene i år. Da Stjørdals-Blink tidligere denne uka sa ja til at rekruttlaget sitt kunne bytte hjemme og borte mot Vuku, ble lista komplett.

Tolv på rad

Vuku spiller samtlige bortekamper i vår, mens høsten blir en eneste lang rekke av hjemmekamper. Tar man med cupoppgjøret mot Kvik i Trondheim i mars, vil Vuku på sankthansaften spille sin tolvte og siste bortekamp på rad mot Ørland.

– Det kan bli en slitsom vårsesong, sier Snorre Hjelde. Med 0-7 mot Kvik i cupen (laget som riktignok også slo Verdal på bortebane sist onsdag) og en spillerstall tappet for flere av både de beste og nest beste spillerne i løpet av fjoråret og vinteren, spås Vuku en kamp for å overleve.

Håper på attraktivitet

Men skulle poengfangsten bli skral på «road-tripen» i vår, vil nok både troen og motivasjonen være til stede i fullt monn likevel, når 11 hjemmekamper på rad på en flunkende ny hjemmearena står for tur i høst.

– Vi må berge plassen. Å spille femtedivisjon på et av Trøndelags flotteste fotballanlegg blir ikke noe særlig, medgir Hjelde, som sammen med trener Bjørn Engelin håper en varm hall og et strålende utendørsanlegg vil få flere spillere til å ha lyst til å spille fotball i bygda.

Nesten som Vancouver Canucks

Tolv bortekamper på rad gjør vel uansett klubben historisk? I fotball er det høyst uvanlig, og ikke er det normalt i andre idretter heller. Men i NHL spiller ishockeyklubbene rett som det er flere bortekamper på rad - såkalte roadtrips.

Der er det visstnok Vancouver Canucks som har rekorden, med 14 bortekamper på rad - spilt i løpet av 42 dager i 2010. Vuku får 11 kamper i løpet av 75 dager. Heldigvis for Vuku blir ikke reiselengden helt den samme, selv om det er et stykke både til Rørvik og Ørlandet. Vancouver Canucks reiste 20.732 kilometer i løpet av sin rekke av bortekamper.