I flere år har Verdal idrettsråd samarbeidet med bedriftsidretten om Ti på Topp Verdal. Ti på Topp består av ti turmål som har rutebeskrivelse og ruteinntegning på digitalt kart. Alle rutene er godt merket, noe som gjør det lett og trygt å finne både frem og tilbake. På turmålene finnes en turkasse og gjestebok.

Også nye mål

– Odd Helge Roksvåg lanserte ideen om at det må gå an å overføre denne aktiviteten også til vinterhalvåret. Så nå har vi gått videre med denne ideen sammen med idrettslagene, sier Ann Sissel Vehus i Verdal idrettsråd.

Resultatet har blitt følgende 10 på topp der det skal bli mulig å registrere sine besøk:

Høysjøen (Helgådal)

Lysløypa/Helgamyra (Vinne)

Leirsjøen (Leirådal)

Lyngåsen (Stiklestad)

Fånettvatnet/Mevatnet (Leksdal)

Bjørkvatnet (Ness)

Garnesstormyra/Skavhaugvollen (Inndalen)

Gamme/Bellingen (Sandvika/Vera)

Topptur på barmark

– Nå mangler det snø flere steder, men om mulig kan folk gjerne ta beina fatt på barmark, oppfordrer Vehus.

Det vil som i sommerens 10 på topp bli trukket ut vinnere som får gavekort. Vinterens Ti på topp foregår i perioden februar - mars og april.

– Opp gjennom årene har idrettslagene hatt noe vi har kalt Dagens løype. Ulempen med dette har vært at akkurat den dagen har det kanskje vært dårlig vær, eller det har ikke passet med en tur. Med Ti på topp kan turen tas når forholdene passer for den enkelte. Nå venter vi bare på snøen, sier en optimistisk Ann Sissel Vehus som håper mange vil prøve ut turmålene.