De siste to årene har Verdal kommune i tillegg til kulturprisen delt ut et utviklingsstipend til ungdom under det tradisjonsrike arrangementet på Stiklestad siste lørdag før jul.

I 2014 fikk friidrettsutøver Runa Skrove Falch dette stipendet, mens i fjor var det musikeren Ola Wist Holmen som var mottaker.

Et forbilde

Nå er det klart at den tredje i rekken blir bilsportutøveren Thomas Hårberg.

– Han har utmerket seg både i bilcross og rallycross, og er en ambisiøs utøver som har drevet hardt og systematisk arbeid over mange år, forteller virksomhetsleder for kultur i Verdal kommune, Ingvild Aasen i forbindelse med offentliggjøringen i dag.

I 2015 vant Hårberg sammenlagt norgesmesterskapet i rallycross, supernasjonal klasse. Han ble den første til å vinne alle NM-rundene.

– Thomas tildeles utviklingsstipendet fordi han har oppnådd gode resultater, er i stadig utvikling og at han fremstår som et forbilde for andre utøvere, skryter Aasen.

Tre priser

Verdal kommunes utviklingsstipend skal ifølge statuttene gis til ungdom fra Verdal med spesielle talent på kulturområdet, og som gjennom sin innsats og sitt engasjement synliggjør de positive sidene ved ungdomskulturen.

Utdelingen skjer 17. desember, og i tillegg til kulturpris og utviklingsstipend, deler Verdal idrettsråd ut sin ildsjelpris.