Nesten et par hundre små og store tok turen til isbanen i Forbregd i løpet av søndagen. Det var bare blide fjes å se.

Endelig mulighet

Etter at Forbregd fikk egen isflate igjen for et par år siden har interessen bare økt og økt for å ta fram skøytene og samles på banen ved barnehagen. Denne sesongen tok det en stund før det kunne legges is på grunn av alt mildværet før nyttår, men nå er det yrende liv igjen.

Søndag var rundt femti familier innom for å gå på skøyter, spille ishockey og varme seg med kaffe, saft og vafler i mellom.

- Det er kjempeartig med så stor interesse, og tilbudet skal bli enda bedre, sier Anders Øfsti, en av ildsjelene som ivrer for flere isflater i Verdal.

Blir enda bedre

Som Innherreds Folkeblad Verdalingen tidligere har skrevet om, er det bevilget 250.000 kroner fra kommunen til å legge en spesialduk som vil gjøre det lettere å legge is og å bevare den, samt sette opp vant, spillerbokser, beskyttelsesnett og få tak i nye hockeymål til banen i Forbregd.

- Vi venter bare på at spillemiddelsøknaden vår også skal gå gjennom, forteller Øfsti. Når det går i orden tror han ikke det vil ta så lang tid å få ting på plass.

Supert tilbud

Inntil videre ser imidlertid ikke dagens tilbud ut til å legge noen demper på aktivitetsnivået. Søndag var det i tillegg til friaktivitet det meste av dagen en hockeykamp mellom to lag som begge hadde noen voksne og noen barn på laget. Det ene laget vant visstnok 5-1 over det andre, uten at noen var lei seg av den grunn. Det er fremfor alt selve aktiviteten og det sosiale som står i sentrum.

- Det er fint å ha et sånt tilbud ikke så langt fra der hvor jeg bor. Jeg er her kanskje sånn annenhver helg, og det er moro både å gå på skøyter og spille ishockey, sier Adrian Petersen Aksnes.

Banen har flomlys, og er også i bruk en del på kveldstid i ukedagene.