I jula dukket det plutselig opp et rødt skue på toppen av bygget som tidligere huset Fotohjørnet. Og det er nettopp Ronny Gridseth, lidenskapelig supporter av Liverpool, som har heist supporterflagget på taket av leiligheten han har i tredjeetasjen på Gridseth-gården.

Tilbake i toppen

Noen særlig høyere bygg er det ikke i sentrum av Verdal foreløpig, og flagget er derfor godt synlig fra nær sagt alle kanter av sentrum.

– Vi må terge United-supporterne litt, forklarer Gridseth. For etter evinnelige tider med United-dominans er nå den gamle storheten Liverpool tilbake i toppen av tabellen, mens United ligger litt lenger ned på tabellen.

Kommer nok tilbake

At Manchester-laget har tapt tre kamper på rad i 2014 (en i hver av turneringene) går ikke upåaktet hen hos en Liverpool-supporter som Gridseth heller. Men han tror innerst inne at nedturen ikke blir så langvarig.

– Vi må skynde oss å påpeke at Liverpool nå er det beste laget av dem, for er det noe som er sikkert, så er det at United kommer tilbake, sier Ronny Gridseth.

Roser manageren

Han er imponert over den jobben Brendan Rodgers har gjort siden han tok over managerjobben i Liverpool. Den tidligere Swansea-sjefen har stått hardt på ambisjonen om å spille attraktiv fotball langs bakken, og sendte flere dyrekjøpte investeringer bort da han tok over, fordi de ikke passet i hans måte å spille fotball på.

– At han har fått klubben tilbake i toppen på så kort tid er imponerende. Nå er vi tilbake i toppen for å bli, tror Gridseth.

Ikke så stor avstand

Liverpool ligger i øyeblikket på fjerdeplass på tabellen, etter at de røk på to tap i tøffe bortekamper i romjula, men vant mot Hull på årets første dag. United med sin «katastrofale» sesong til nå ligger riktignok ikke mer enn fem poeng bak på en sjuendeplass.

– Det ligger ikke noe dypere bak provoseringen da. Det er litt rivalisering, og det skal det være. Det er mest for moro at vi krangler, forsikrer Ronny Gridseth.