Pål Golberg, Martin Johnsrud Sundby og Simen Østensen pekte seg tidlig ut som de største gullkandidatene i torsdagens 15 km. klassisk under NM på Lillehammer. Allerede ved de første passeringspunktene lå en av klassisk-ekspertene, Eldar Rønning fra Skogn IL, langt bak de beste.

– Jeg skjønner det ikke helt jeg heller. Jeg har gått to dårligeløp her på Lillehammer nå. Utover i løpet vurderte jeg å stå av, men jeg villefullføre med stil. Det var greit å få en gjennomkjøring, så får jeg sette megned etterpå og finne ut hva som skjedde, sa skogningen til NRK etter målgang.

Østensen overrasket

Dagens store overraskelse var likevel Simen Østensen som gikk inn til NM-gull på tiden 40,57 min. Martin J. Sundby tok sølvet mens Simen Andreas Sveen kapret bronsen rett foran Niklas Dyrhaug. Rønning endte til slutt på en skuffende 19. plass med tiden 43,04 min.

Dropper sprint og duatlon

Rønning får en hviledag i morgen da de andre løperne gårskøytesprint. Han står også over 3-mila på lørdag.

– Jeg har trent bra og gått gode lokale konkurransen. Jeg harikke hatt en hviledag siden jul. Men ingenting tydet på dette tidligere i uka,så det var overrakende for meg. Det er surt når man vil vise seg fram påfavorittdistanse i NM. Jeg ser på det som et arbeidsuhell. Jeg får glemme detog se framover, sier han.

Trygg på OL

Han føler seg likevel trygg på at OL-toget ikke har gått når detgjelder gulløvelsen 15 km. klassisk.

– Norsk herrelangrenn har en god bredde. Jeg regner med at detar ut de fire-fem beste.

Northug nr. 69

Det snødde jevnt under hele rennet som ga store utfordringer for løperne og ikke minst smørerne. Petter Northug jr. hadde en uvanlig svak dag i skisporet og kom inn på 69. plass.

Tidligere på dagen vant Therese Johaug damenes 10-kilometer klassisk. I likhet med Johnsrud Sundby, kan hun skilte med å ha vunnet Tour de Ski sammenlagt rett før NM.