De unge herrene i det lokale laget Center Gaming spiller fredag kveld sin første kamp på øverste nivå i det norske ligasystemet i e-sport.

– Det er klart vi er spent, sier Kenneth Tangen.

27-åringen fra Skogn er, sammen med Ola Strand fra Verdal, grunnlegger av e-sportlaget Center Gaming fra Innherred.

Laget spiller Norges mest populære spill, Counter Strike. PC-spillet, som på folkemunne går under navnet CS, er et lagbasert skytespill. Laget til Center Gaming består av fem unge herrer:

  • Ole Tomas Wesche (Affava), fra Åsen, 22 år.

  • Benjamin Opdal Hanssen (B3NJ1), fra Namsos, 23 år.

  • Oliver Smistad (Smistadjr), fra Inderøy, 22 år.

  • Petter Tuset Rønning (tuuseT), fra Verdal, 18 år.

  • Viktor Harjo (Viktha), fra Åsen, 19 år.

Samhold og utvikling

Center Gaming så dagens lys for ganske nøyaktig ett år tilbake. Siden har det gått lynraskt unna for de lokale guttene.

I høst spilte de sin første sesong i det norske seriesystemet. Det endte med opprykk fra 2. divisjon til øverste nivå i Telialigaen.

Opprykket ble sikret etter et høydramatisk omspill der hele tre lag kjempet om den siste opprykksplassen. Fredag kveld debuterer guttene på øverste nivå. Det er topplaget 777 Esports som er motstander.

Tangen forteller at laget er godt forberedt for en tilværelse på øverste nivå i den største grenen i elitedivisjonen i Norge.

– Vi har rett og slett jobbet med lagets og enkeltutøveres utvikling. Vi er opptatt av det sosiale, og tror det har alt å si. Om man skal få til noe, må man trives sammen med de man jobber med. Når tilhørighet og den grunnmuren er på plass, kan man begynne å se på ferdighetene og utvikle dem, sier Tangen.

Grunnleggerne har hele veien vært opptatt av å ha en lokal profil. Dette har åpenbart fungert for den unge innherredsgjengen.

Ola Strand (t.v.) fra Verdal og Kenneth Tangen fra Skogn er grunnleggere av Center Gaming. Foto: Privat

Godt samarbeid

Center Gaming kom på banen omtrent samtidig som Verdal IL opprettet en e-sportavdeling. Tangen forteller at de to partene har hatt et godt samarbeid. Mange timer trening er lagt ned i Verdal ILs e-sportarena i Johannes Bruns gate.

– For vår del har det vært veldig bra å samarbeide med Verdal IL. Helt siden oppstart har vi vært ganske avhengig av de for å få det til å gå rundt. De har støttet oss med lokale og et samlingspunkt, sier Tangen.

Den oppfatningen deler Thomas Nyborg i Verdal IL e-sport.

– Vi hadde lokaler og fasiliteter klart. Da er det helt riktig at vi bidrar for de som vil satse, sier Nyborg.

Han mener det er helt avgjørende for rekrutteringa til e-sportmiljøet å ha noen lokale «stjerner» å se opp til.

– Én ting er å ha de store internasjonale stjernene, som man har i alle idretter, men det er noe med disse lokale forbildene som er ganske avgjørende for idretten lokalt, spesielt på breddenivå, sier Nyborg.

– Det er kjempeviktig for oss å ha en slik aktør som viser at det går an å drive med dette og bli god i e-sport. Det betyr mye for e-sportmiljøet på Innherred, tillegger Nyborg.

Thomas Nyborg i Verdal IL e-sport er glad for at lokale utøvere går foran og viser at det er mulig å bli god. Foto: Jørgen Haug

Tror mange skal bli svett

For Center Gaming blir det en tøff start på sesongen. Fredagens motstander 777 Esport er tippet i toppen av tabellen blant de som har peiling. I de neste to kampene venter de to andre lagene som er spådd blant de tre beste.

– Det er artig å møte så hard motstand med én gang. Nå får vi mulighet til å vise oss skikkelig fram fra start, sier Tangen.

– Hvilke forhåpninger har dere i Telialigaen?

– Vi håper å motbevise alle som har spådd oss på nedrykk. Ellers får vi ta kamp for kamp og se hvordan det ender. Det handler om å gjøre så godt man kan og å utvikle seg som lag, sier Tangen.

Thomas Nyborg er sterk i troen på at det lokale laget kan bite godt fra seg på øverste nivå.

– Jeg er optimist. Jeg tror det er et lag som virkelig kan overraske og ta steg denne sesongen. Det passer dem bra å være underdogs. Jeg tror mange skal bli svett i kamper mot Center, smiler Nyborg.

Kveldens oppgjør streames på lagets egen Twitch-kanal. Følg denne lenken for å hvordan det går med de lokale e-sportutøverne.