Anne Engen Andersen (20) ble nummer to i høyde på senior NM. Frol-jenta tok 1,70 i første forsøk.

- Sølv er bra, men den sportslige prestasjonen er jeg ikke like tilfreds med, oppsummerer hun.

Før start hadde Anne tredje beste resultat i Norge. Gullet gikk til Katarina Møgenburg fra Tyrving på 1,75. Det var surt, kaldt og sterk vind i Haugesund. I tillegg regnet det i perioder mye.

- 1,75 er en høyde jeg burde staffet her i dag, sier Anne. Hun presiserer at det var vanskelige forhold. Hadde hun tatt høyden i første forsøk ville det blitt delt gull.

Tonje Angelsen var skadd og stod over.

- Det viktigste for meg er egentlig å hoppe høyt. Derfor er jeg ikke strålende fornøyd med dette, oppsummerer Anne i det sure været i Haugesund. Det regnet i perioder så mye at det ble vurdert å flytte høydekonkurransen innendørs.

- For oss utøvere ville det klart vært en fordel, sier Anne som innrømmer at hun ikke var klar over at flytting av konkurransen hadde vært tema.

Bedre enn i fjor

Anne har i sommer tangert sin pers fra 2012 da hun hoppet 1,80. I fjor stoppet hun på 1,75.

-Jeg har vært mye mer stabil i sommer enn tidligere. Derfor vil jeg si at dette har vært min beste sesong, forteller hun.

Anne hadde et veldig bra forsøk på 1,75.

-Da var hun over, men rev på vei ned, sier trener Arne Gran.

Anne ble syk i forrige uke.

-En stund fryktet jeg for hele NM. Siden dette er sesongens høydepunkt var det aldri aktuelt å stå over, understreker hun.

Anne har jobbet veldig mye med teknikk denne sesongen.

-Det er vi i ferd med å få resultater av. Anne har klart mer inne enn det som ble vist her i Haugesund, og det som er prestert i sommer, avslutter trener Gran.

OPS: Anne Engen Andersen ble nummer seks i lengde med 5,55. Det var hun rimelig tilfreds med.