Levanger gikk inn i oppgjøret med kun én seier etter fotballferien, mens hjemmelaget fra Jæren ikke hadde vunnet på sine ti siste kamper. Det var dermed to formsvake lag som møttes på Bryne Stadion.

Marerittstart

Lagene byttet banehalvdel før første omgang, og det tok kun tjue sekunder før Bryne tok ledelsen for første gang. Marius Helle mottok ballen inne i sekstenmeteren, og bredsidet kula via Flakk og forbi en utspilt Ola Rygg. Kun få minutter senere fikk svenske Marcus Astvald en opptur da han satte ballen utagbart forbi Ante Knezovic i Bryneburet.

Man kunne tidlig se konturene av en målrik fotballkamp, og etter et drøyt kvarter tok vertene ledelsen på ny. Vegar Landro slo inn et godt frispark som nysigneringen Bajram Ajeti enkelt nikket inn i det åpne buret Rygg hadde etterlatt seg. Den siste halvtimen av første omgang forløp målløs, til tross for at begge lag hadde brukbare muligheter til å endre på måltavla.

Tidlig utligning

Levangerspillerne så tunge ut i starten av andre omgang, men det skulle ikke ta lang tid før lagene var like langt igjen. Lars Emil Flakk slo et flott innlegg til Benjamin Stokke som satte ballen forbi Knezovic på ett touch. Dermed var lagene like langt da det gjensto 40 minutter. De neste minuttene var preget av oppstykket spill og flere bytter. Tjue minutter før slutt tok Bryne ledelsen for tredje gang. Pål Aamodt fant målscorer Ajeti inne i feltet som satte inn sin andre scoring rett under tverrliggeren bak Rygg.

De siste tjue minuttene kjørte Levanger over hjemmelaget fra Jæren. Både Stokke, Bye og Hopen hadde gode muligheter til å sette inn 3-3, og to minutter før slutt smalt det. Knezovic ga retur på et skudd fra Stokke, og lynvingen Bye fikk en enkel mulighet med å sette inn kampens tredje utligning fra kloss hold.

En siste vending

Bortelaget var tydelig på jakt etter tre poeng, men to minutter ut i overtiden smalt Vegard Voll sammen med en Brynespiller, og pådro seg dermed sitt andre gule, og dermed rødt kort. Etter utvisningen så Levanger mer fornøyd ut med ett poeng, mens Bryne presset på for en siste scoring. På overtid av overtid kom det hele Jæren håpte på. Helle mottok ballen fra innbytter Kastrati før han dro seg inn fra venstrekanten og banket inn 4-3 med høyrefoten.

Den avgjørende scoringen til Marius Helle gjør at Levanger nå har tatt kun tre poeng av tolv mulige etter ferien, mens Bryne tok sin første seier siden de slo Sandnes Ulf i starten av juni.

PS. Spanjolen Victor Barrera fikk sin første kamp for Levanger siden han skadet kneet sitt mot Rødde i mai i fjor.

Disse var på banen:

Bryne (3-4-3): Ante Knezovic - Marius Lode, Krister Wemberg, Torstein Mjønner - Vegar Landro (Norheim fra 68'), Pål Fjelde, Bjørnar Holmvik, Pål Aamodt - Bajram Ajeti (Bøgild fra 86'), Marius Helle, Aram Khalili (Kastrati fra 67')

Levanger (4-4-2): Ola Rygg - Bent Sørmo, Espen Berger (Barrera fra 81'), Tom Erik Nordberg, Lars Emil Flakk (Nilsson fra 62') - Marcus Astvald, Vegard Voll, Ørjan Hopen, Bendik Bye - Benjamin Stokke, Jo Sondre Aas (Skeie fra 77')

Levangers neste kamp er hjemme mot serieleder Kristiansund 28.august.