Onsdag kveld var det klart for den første av i alt 12 kvelder med herretrening.

Inspirert i sør

Etter å ha hatt kvinnegrupper i flere år før hun reiste til Spania, brukte Gina Wangberg Rindsem blant annet oppholdet i Sør-Europa til å oppdage sjarmen med å trene karene også.

– Jeg har jo trent mannfolk før, men ikke så mye de siste årene. Det er ganske forskjellig fra å trene kvinner, for menn er som regel alt annet enn forfengelige. De kommer hit for å trene, og bryr seg ikke om hvordan de ser ut, fastslår Rindsem.

Plass til flere

Hun medgir at hun var litt spent på responsen da hun reklamerte for tilbudet i vennekretsen sin på Facebook, men det viste seg å ikke være noe problem å fylle opp ei treningsgruppe.

– 16 personer som vi er her i dag er egentlig helt perfekt, men det er plass til flere. Noen av de som egentlig har meldt seg på er ikke her i dag, og det passer kanskje ikke for alle til en hver tid. Så jeg satser på at vi blir omtrent det antallet vi er i dag eller noen flere videre utover vinteren

Spøkefull tone

Jostein Grande er en av de som har slengt seg med i treningsgruppa, og oppsummeringen etter første økt er klargjørende.

– At det kunne bo så mye vondt i en kvinne visste jeg ikke, sier han med et bredt glis om munnen.

Intensivt

Men at treningsøkta var tøff er det ingen tvil om. Treningen er egentlig tradisjonell sirkeltrening, men med større intensitet enn vanlig. Deltakerne kjører 20 sekunder med stor innsats og så ti sekunder pause. Dette repeteres sju-åtte ganger før de bytter til neste post.

– Håp for meg også

Per Ove Kjelås kjenner godt på kroppen at formen kunne vært bedre. Men det skal den bli

– Jeg lurte jo litt da jeg så gruppa på Facebook første gangen om dette egentlig var noe for meg, men da jeg så hvilke andre som begynte å melde seg på skjønte jeg at det var håp, selv for meg, smiler Per Ove Kjelås.

Viktig med humor

Selv om treningen er tøff, går det ikke lenge mellom de sarkastiske kommentarene når gutta krutt samles til trening.

– Det er slik det skal være. Dette er et lavterskeltilbud. Og selv om målet naturligvis er å gi deltakerne ei god økt og inspirere til å trene enda mer på egen hånd, så er det utrolig viktig å ha det artig sammen også, sier Gina Wangberg Rindsem.

Midt i uka

Herretreningene finner sted hver onsdag til dagsrevytid, og da har Rindsem allerede «varmet opp» med en gjeng av lystige kvinner.