Førsteårselevene i studiespesialisering ved Levanger videregående skole er klare til å forsvare skolens ære når sluttspillet i Melhusbanken Skolecup avholdes fredag.

Jentene har allerede vært i Melhus og spilt det innledende gruppespillet. Etter en tøff start med tap 4–1 mot Byåsen, hevet laget seg kraftig i de to siste kampene og vant 4–2 mot Heimdal og 3–1 mot Strinda 2.

Tre av spillerne på laget, Maren Jørås Skogmo, Noora Rønning Radwan og Hanna Toldnes Nøstberg, forteller om en positiv opplevelse i gruppespillet.

– Det var mye folk og god stemning i hallen. Opplegget var veldig proft, med livesending og greier. Det gjør oss ekstra skjerpet, smiler jentene.

Direktesendt sluttspill

Det gjør de vel vitende om at trøkket i hallen på ingen måte blir mindre under fredagens sluttspill. Alle kamper streames direkte hos flere lokalaviser i Polaris-konsernet - blant annet Innherred.

Skolelaget fra Levanger videregående, som består av spillere fra kvinnelaget til LFK og jenter 17-laget til Sverre, viste en fin utvikling underveis i gruppespillet. Nå håper trioen at trenden fortsetter.

– Vi hadde en ganske god utvikling vil jeg si. Vi startet med en kamp som ikke gikk så bra. Det var veldig tydelig hva vi måtte jobbe med. Ut fra det lærte vi til de neste kampene, så pila peker oppover. Vi får håpe den fortsetter, fastslår Noora Rønning Radwan.

Vinn eller forsvinn

Trioen håper at turneringens eneste tap allerede er unnagjort. Fredag er det nemlig vinn eller forsvinn fra første kamp. Jentene har brukt tiden etter gruppespillet på å analysere egne prestasjoner på video. Konklusjonen er tydelig.

– Vi skal gå inn med selvtillit. Så lenge vi har arbeidsinnsatsen i bunnen og jobber hardest, kan vi nå langt. Vi kan ikke slurve på markeringa, sier jentene som er under kyndig veiledning av trenerveteranen Helge Hov.

Melhusbanken Skolecup er en turnering for elever i trønderske videregående skoler. Selv om Levanger sitt lag består av bare førsteårselever, har flere av motstanderne eldre spillere.

Kristen videregående skole Trøndelag (KVT) går inn i turneringen som storfavoritt. KVT-elevene, som har spillere fra blant annet Rosenborg, har vunnet turneringen på jentesiden fem år på rad. Også på guttesiden er det KVT som er regjerende mester. Levangers guttelag røk dessverre ut i gruppespillet.

Alle sluttspillkampene ser du direkte på Innherred.no fra klokka 08:00 fredag. Ifølge tidsskjemaet skal Levanger-jentene spille sin kvartfinale klokka 12:04. Forsinkelser kan forekomme.