Ole Einar Marken er årets hovedtrener for det unge damelaget til Verdal IL fotball senior. Både han og trenerkollega Kim Tore Løding er optimister foran årets sesong.

– Ettersom laget spilte en divisjon høyere opp i fjor, så regner vi med at vi er kapable til å kjempe i toppen av 3. divisjon. Men det er sikkert flere lag som har den samme målsettingen, så det blir spennende å se hvordan ting ender opp til slutt. Vi får vel en liten pekepinn når vi møter et av de antatt bedre lagene når vi drar på serieåpning til Tynset førstkommende søndag, sier Marken.

Den første hjemmekampen går av stabelen mandag 2. mai. Da møter damelaget en av de aller største opprykkskandidatene, nemlig Nardo.

Solid ung tropp

Årets damelag er et meget ungt lag bestående av 16 spillere. Fire av spillerne holder nemlig så vidt senioralder. En av spillerne er 16 år, to har fylt 17, mens de resterende er 18- og 19-åringer.

– Troppen er solid. Det er ikke noe mål i seg selv å bli særlig flere. Det er viktigere at de som er med faktisk får spille mest mulig. Vi har dessuten omkring 50 jentespillere i alderen 15-17 år i klubben. Flere av disse kan gjøre innhopp på seniorlaget dersom det i perioder blir knapt med spillere. Men dette betyr ikke at vi sier nei til nye spillere, dersom noen har lyst til å prøve seg. Det viktige for oss er at man har den riktige holdningen, og at vi har spillere som har lyst til mer enn bare å mosjonere, poengterer Løding og legger til at målet på sikt er å rykke opp minst en divisjon.

– Målsettingen er selvfølgelig å gjøre det best mulig (les: rykke opp). Det blir jo litt forskjell på nivået i år, ettersom vi spilte i 2. dvisjon i fjor. Det er noen spillere som har hoppet av etter fjoråret, men vi har en god del yngre som er veldig gode, sier kaptein Maria Kvelstad Hallem.

Har trent godt

Både Løding og Marken understreker at jentene har trent godt hele vinteren gjennom. De startet treninga allerede i november.

– Jeg er imponert over hvor godt jentene har klart å kombinere trening med både skole og jobb. De første treningskampene gikk mot lokale guttelag, og vi ønsker å ta med oss tempoet fra disse kampene inn i sesongåpningen. I junior-NM røk laget ut med 2-3-tap mot Flatås, men siste treningskamp mot Egges solide damelag endte med 4-2-seier. Og dette etter overbevisende spill, smiler en optimistisk hovedtrener.

– Hvordan blir den siste oppladingen før avreise til Tynset?

– Lørdag ettermiddag skal vi ha samling med yoga på Care i Levanger, før kvelden avsluttes med bowling og pizza. Vi håper også at vi får med oss noen av foreldrene som heiagjeng. Vi skal nemlig reise med en stor buss fra Verdal søndag morgen, sier Løding.