Både TV2s sportsanker Davy Wathne og Mjøndalens midtbanespiller Mads Hansen håper det aller beste for laget i årets seriespill i to videosnutter som er publisert de siste dagene.

– Kjempeartig, synes Markabygda-spiller Mats Winnberg.

Har ligget nede noen år

Markabygda hadde et ganske bra herrelag på 90-tallet og etter årtusenskiftet, men trakk seg høsten 2011 fra 5. divisjon på grunn av spillermangel.

I fjor høst tok Mats Winnberg initiativ til å gjenreise herrelaget i Markabygda. Det ble godt tatt i mot, og raskt var 18 navn på blokka. I løpet av vinteren har tallet fortsatt å øke, og med to nye signeringer så sent som denne uka har laget pluss-minus 25 spillere i stallen.

– Jeg tror det trengs. Vi fikk en stygg skade på trening sist mandag, og det er en fare for flere skader eller frafall utover sesongen, sier Winnberg. I bakhånd har de også sju-åtte veteraner som har sagt seg villig til å stille opp i nødsfall om det er full krise. Men så langt ser det meste lovende ut.

Tok utfordringen

Ekstra motiverende er det naturligvis at profilerte personer som Davy Wathne og Mads Hansen tenker litt ekstra på laget denne sesongen.

– Hehe, jeg sendte forespørsel til en rekke fotballpersonligheter til å spille inn en kort liten videosnutt hvor de snakket varmt om laget og oppfordret folk til å komme på kampene våre. Davy og Mads tok utfordringen, og det setter vi enorm pris på. Så får vi se når sesongen starter hvor mange som kommer. Damelaget til klubben har ikke hatt så verst med folk på kampene, så vi håper herrefotballen vil fenge i bygda også, sier Mats Winnberg.

– Hva er ambisjonene for sesongen?

– Å ta poeng, og å ha det artig!

Markabygda starter sesongen i 6. divisjon avdeling 2 den 27. april med bortekamp mot Levangerstudentene. Første hjemmekamp spilles onsdag 4. mai klokken 20.00, når Neset2 kommer på besøk.