Levanger håndballklubb storspilte i den avgjørende siste kampen i 2. divisjon søndag ettermiddag, og sikret seg en lekende lett seier 37-15 over et B-preget Byåsen Bredde i Trønderhallen. Seieren var i utgangspunktet aldri truet av trondheimsjentene, som fra start havnet bakpå med et lag uten flere av sine beste spillere grunnet landslagssamling på juniorsiden.

- Dette var kjempeartig! Nå skal vi fortsette å trene godt framover mot kvalifiseringen til 1. divisjon, og nå skal vi vinne kvalifiseringen også, sier Isabella Duda. Hun scoret ni mål og ble kampens toppscorer. Dermed ble hun også svært fortjent kronet med tittelen dagens LHK-spiller.

Dominerte alt

LHK tok initiativ fra første spilleminutt, og gikk umiddelbart i ledelsen. Etter fem minutter ledet LHK 4-2, og dro i fra til 7-2 etter ti spilte minutter. Derfra og ut første omgang handlet det meste om å øke ledelsen, da Byåsen slet med å få uttelling på sjansene mot en god LHK-keeper. Til pause ledet Levanger 18-8.

Smørblid trener

Trener Velaug Brenne Leira var også strålende fornøyd da kampen var over og resultatet var klart.

- Noen spillere startet kampen med litt høye skuldre, men det var veldig bra jobbet av alle. Og jeg er spesielt glad for at vi har Duda på banen i dag. Hun krever mye av medspillerne, men også av seg selv. Hun skal ha mye ros for spillet i dag, sier Brenne Leira.

- På LHKs ti første mål var det sju forskjellige målscorere. Hva sier det om bredden i laget?

- Oi, det sier mye. Vi har mange gode spillere, og i tillegg har vi Janne (Håvelsrud Eklo, journ. anm.) ute. Med hun tilbake blir vi enda bedre, sier Brenne Leira.

Kvalifisering

Seieren betyr at LHK vant serien i 2. divisjon, og nå er klare for kvalifiseringsspill mot de øvrige divisjonsmestrene. Det er først da det avgjøres hvilke lag som får spille 1. divisjon neste år, noe som er LHKs uttalte mål. I Trønderhallen fikk de uansett medaljene som beviser at de er seriemestre i 2015/2016-sesongen utdelt av håndballforbundets representant Jenny Marie Langåssve.