Det var ikke bare de fullvoksne atleter som var ute og løp på onsdag. I forbindelse med St. Olavsloppet stelte arrangørene også i stand «Miniloppet» i Levanger sentrum. Med godværet tilbake, var det 71 barn som tok turen til torget for å få prøvd seg som løpere.

Noen løp selvsagt for fullt, mens noen av de yngre deltagerne ble båret av foreldrene sine gjennom løypa. Den strakk seg fra Torget Grill, rundt rådhuset og tilbake til målområdet på torget.

Løpeglede

Mathea Sende (3) var sammen med oldemor Edny Moeng og foreldrene Ragnhild Løfald og Torkel Moeng Sende. Hun gledet seg til løpet, og nikket til at hun både var glad i å løpe rundt, og at hun løper mye - som barn gjerne gjør i den alderen.

Glad debutant vinker til kameraet før start. Fr.v.: Edny Moeng, Mathea Sende (3,5 år), Ragnhild Løfald og Torkel Moeng Sende.

Inge Heia er innkomstsjef i loppet, og har vært det i en årrekke. Han synes det er kjempefint at barna kom innom for å vise tidlig idrettsglede.

–Det er kjempestas, og ungene synes det er kjempestas.

Det var tydelig.

David Hovd (11) var dratt med til løpet av lillebror William (9), som hadde planer om å utfolde seg som idolet Usain Bolt.

De spiller fotball ellers.

–Jeg er best, sier William.

Er du enig i det?

–Nei, vi er like gode, sier storebror. Han forteller at William er best som keeper, mens han selv er best til å skyte.

Brødrene David (11) og William (9) Hovd gleder seg til løpet.

Arv

Øystein Lunnan er leder for loppet, og hadde med to barnebarn i varianten for de yngre. Sondre Lunnan Jermstad (3,5) satt på bestefars skuldre, og skulle løpe for første gang. Lunnan selv løp mye i sine yngre dager, og det var naturlig å forsøke å vekke de yngre generasjoners engasjement.

Silje Margrethe Buchholdt Krogstad (3) og mor Ann Kristin Buchholdt bor på Nesset, og er mye oppe i skogen og løper. Ellers blir det en del løping i stua, og rundt huset.

Seierherre

Første- og andreplassen ble tatt av brødreparet Yesus og Ali Achmed Elias. Den første var meget fornøyd, den andre skulle gjerne sett et annet utfall.

–Jeg skulle slå ham, sier Ali.

Det var nære på?

–Nei, jeg hadde fem-ti meter på ham, responderer broren, og årets vinner, Yesus, med et smil.

Løpet i gang. I blå skjorte (472) er Yesus Achmed Elias, som vant til slutt, og i grønn skjorte, ytterst til høyre, er bror Ali.

Kristian (7) og Jørgen (5) Nerenget holdt på å ta seg igjen i målområdet etter at løpet var ferdig. De nikker at det var artig, og: