MDG i Levanger

Tror på tre representanter

Miljøpartiet er optimister før kommunevalget.

VIL GI TILBAKE: May-Jorunn Barlien har blitt politiker fordi hun vil være med å gi noe tilbake til samfunnet. 

Levanger

I snart sju år har May-Jorunn Barlien (31) bodd på Skogn. Nå er hun toppkandidat hos Miljøpartiet De Grønne i Levanger.

-Jeg er opprinnelig fra Grong, men bor på Skogn. Det rimer jo! Jeg ble med i politikken før forrige stortingsvalg, men har vært politisk engasjert siden jeg var lita, sier Barlien.


Kan du beskrive ditt partis politikk med tre adjektiv?


-Jeg tenker fremtidsrettet, grønn og klimasmart.


Hvorfor ble du politiker?


-Fordi jeg tenker at man må gi noe tilbake, og skal man endre noen ting, så må man være med også.


Hva er den viktigste saken for deg i denne valgkampen?


-Det er vanskelig å plukke ut en sak, men i og med at jeg er pedagog, så er skole en av sakene jeg brenner veldig for. Jeg vil ha pedagogiske miljøterapeuter inn i skolen. For mange er det vanskelig å være i skolen, og vi ser at det er mange som slutter. En terapeut kan gå inn å være brubygger, lære unger hvordan man får venner, gå inn i mobbesituasjoner, generelt hjelpe til.


Bør Verdal og Levanger bli en kommune?


-Da svarer jeg som alle andre ganger: Folk i Verdal og Levanger må få bestemme. Jeg ønsker folkeavstemning, og det er et spørsmål som er vanskelig å svare ja eller nei på. Jeg merker som innflytter at jeg ikke har samme følelser som andre i dette spørsmålet.


Hvilken gruppe mennesker i samfunnet vil du kjempe for?


-Mitt hjerte banker ekstra for dem som faller utenom. Det er ikke et samfunn som er enkelt å mestre. Men vi stiller til valg for alle mennesker i samfunnet.


Hva slags jobber skulle du sett flere av på Innherred?


-Jeg skulle sett flere pedagogstillinger i skole og barnehagen. Helsesektoren trenger flere hender, det er avgjørende når det er snakk om mennesker.


Hva mangler i Levanger?


-Vi mangler en helhetlig klimaplan med konkrete mål for hva vi skal nå, og når. Jeg tenker det samme med skole og eldreomsorgen. Det å ha en helhet. Vi trenger ikke nødvendigvis regne kroner og øre på alt.


Hvor mange representanter får ditt parti i kommunestyret i Levanger?


-Vi har kumulert to, men jeg tenker tre er i hvert fall et passelig tall. Vi går hardt inn, men det er vanskelig å spå. Jeg håper i hvert fall på to. Jeg merker en helt annen stemning når vi står på stand nå, enn i 2013.


Hva gjør du når du skal koble av fra politikk?


-Da drar jeg på lavvotur. Jeg er veldig glad i å være ute med familien, og fisking er artig. Jeg har vokst opp ved Namsen.

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Levanger