For vel en uke sida ble rapporten «Klima i Norge 2100» lagt fram. Direkte oppsiktsvekkende var ikke de hovedfunn som ble presentert her. I tiårene som kommer vil få et mildere være og mer nedbør. Spesielt vintrene blir varmere framover. Det blir mindre snø i det meste av landet, og vi får mer nedbør. De som står bak rapporten mener den gir et klart bilde av hvordan menneskeskapte klimaendringer vil slå ut her til lands.

Ingen godslig kar

Uværet fredag framsto egentlig ikke som veldig dramatisk for oss som opplevde det i en viss avstand., der vi sprang unna regnet på veg inn i en bil, eller til og fra arbeidsplass eller bolig. Jeg regner med at flere enn meg ble overrasket da vi fikk bildene fra blant annet Vuku og Ulvilla, som understreket dramatikken i det som skjedde for dem som møtte «Roar» på nært hold.

Må ta hensyn

Det forteller oss noe om at vi kanskje er langt mer sårbare som samfunn, store og små, enn vi helst vil tro. «Roars» besøk på fredag var en påminnelse om det. Det er grunn til å frykte og tro at vi vil få mange flere slike besøk før denne utfordringen blir tatt fullt på alvor.

(Lederkommentar i Innherred 3. oktober 2015)