Verdal SV og Levanger SV går i en felles uttalelse inn for at at Verdal og Levanger kommune fortsetter som egne kommuner. Dette begrunnes slik:

* En kommunesammenslåing betyr svekkelse av demokratiet, antall kommunestyrerepresentanter halveres. Det samme skjer i komiteer, utvalg og folkevalgte styrer. Administrasjonens makt styrkes, folkevalgte med lokalkunnskap svekkes.

* Tjenestetilbudet til innbyggerne kan være like gode eller bedre i 2 kommuner som i en sammenslått kommune, mange undersøkelser viser det.

* Det interkommunale samarbeidet gjennom Samkommunen kan fortsette i andre former selv om kommunelovens paragraf om samkommune tas bort.

Det er viktig at etablerte fagmiljø ikke deles opp der erfaringene med samarbeid viser både økonomiske og faglige fordeler.

* Kommunegrensene er ikke til hinder for fortsatt god næringsutvikling, 2 aktive kommuner kan sikre fortsatt vekst..

* Levanger og Verdal er hver for seg med nesten 20 000 og 15 000 inbyggere store nok til å være velfungerende kommuner, også etter intensjonene for kommunereformen.

* Dersom det en gang i framtida blir aktuelt med kommunesammenslåing, er det fullt mulig. En sammenslåing nå, vil derimot bli en tung og kostbar prosess. Den som er i tvil bør stemme nei.

VERDAL SV

v/Anita Karlsen

LEVANGER SV

v/Gunnar M. Løvås