Fylkesvegnettet vårt er fylkes eiendom med Fylkesråden som øverste ansvarlig.

Vi gjør befaringer, sender brev til trafikksikkerhetsutvalgene både i kommunen og på fylke, til ingen nytte. Sør for Åsen er en av de strekningene i Nord Trøndelag med størst trafikktetthet uten at det finnes en eneste G/S, og vegene er så smale at knapt to trailere kan passere hver andre. Dette innbefatter E6 og Fv 101 Vordal - Vold.

Les også: Fortviler over høy hastighet

Merker meg at Helgar Sætermo utaler « at det finnes rom for skjønn».

På fylkesveg 101 øker årsdøgnstrafikken for hvert år, en nå oppe i 820 pr. døgn. Vegvesenet har også i stor grad bidratt til denne økningen. På strekningen Vordal -Langstein er det gjenomsnitsmåling med hastighet 70 km. Det er bare det at ved Vordal står måleren nord for krysset Vold – Vordal slik at alle som benytter seg av dette krysset fra FV101( 820 pr døgn), ikke blir med på gjennomsnitsmålingen.

Les også:

ÅBF har på nytt sendt henvendelse til Leder i Levanger Trafikksikkerhetsutvalg om å ta kontakt med Edvard Øfsti FTU og fylkesråd Tomas Iver Hallem. Vi velger folk til å fremme innbyggernes saker ikke minst i sakker som dette. Det kan ikke være utfører som gjør vedtak, de må komme fra fylkesvegens eiere. En skoleveg skal være sikker, men det må også vegen alle skal ferdes på til ulike fritidsaktiviteter. Vegene er ikke bygd bare for motorferdsel.

Her må alle sammen gjøre en jobb slik at fartsgrensa på fylkesveg101 reduseres til 60 km. Husk vi har ingen å miste.

Guri Skjesol

leder Åsen Bygdeforum