To dager før kvinnedagen blir vi gjort kjent med et usedvanlig tragisk dødsfall her i kommunen.

Lensmann Anne B. Ulvin opplyste bl.a. i pressemeldingen den 6. mars at det eritreiske paret var søskenbarn og at deres fedre var brødre. Lensmann Ulvin fortjener meget stor ros for denne åpenheten! Dermed får saken en slagside som er fortiet, og som ingen tør å snakke om, nemlig ekteskap mellom nære slektninger og dets katastrofale følger for arvelighetskoden DNA. Biologisk betyr inngifte det samme som innavl, nemlig at avkommet får flere like arveanlegg i dobbel dose (homozygot) enn avkom fra ubeslektede foreldre. Dette betyr også økt risiko for recessiv enkeltgensykdom. (Kilde: Store Norske leksikon)

Det finnes en mengde forskning om dette i mange land. Den danske psykologen Nicolai Sennels har gjort en del banebrytende arbeid på dette feltet. I 20 år jobbet han blant kriminelle muslimer i et av Københavns fengsler. Han la fram sin forskningsrapport i et foredrag om sammenhengen mellom muslimer, kriminalitet og integreringsproblemer.

Som takk ble han oppsagt på dagen. Fagbladet for psykologer nektet også å ta inn rapporten hans. Men Sennels fortsatte å forske. I 2010 kom rapporten om «Muslimsk innavl: virkninger på intelligens, mental helse, helse og samfunn».

Her er noen eksempel: Stor risiko for psykisk utviklingshemming. Lave evner knyttet til sosial atferd (f.eks. empati). Store lærings-problemer. Utvikler seg langsommere. Sen språkutvikling.

Dårlig håndmotorikk ( f.eks. ta etter ting i bevegelse). Stor barnedødelighet. Depresjoner. Overrepresentasjon blant kriminelle sinnssyke. Svært dårlige leseferdigheter med problemer med å omsette kunnskap til abstrakt tenkning.

Konsekvensen for den vestlige og muslimske verden mht ekteskap mellom søskenbarn er ubehagelig klar:

Død, lav intelligens eller mental retardasjon, handicap og sykdommer fører til en langsom og smertefull død.

Den svekkete konsentrasjonsevnen og emosjonell kontroll fører oftest til asosial atferd. (Se på Sverige)

Nevnte ting ovenfor har gjort at mange muslimer har problemer i samfunn med mye høyteknologi.

Studier i Danmark viser at 64 prosent av barn av arabiske foreldre fremdeles er analfabeter etter 10 år i dansk skole. «Drop-outs» er dobbelt så stor sammenlignet med danske barn.

American Psychiatric Press, 1982 hevder at psykiske lidelser er en konsekvens av søskenbarn-ekteskap. Jo nærmere blodslektning er, jo større risk for psykiske lidelser. Eksempelvis schizofreni eller sinnssykdom.

Fordi muslimenes tro forbyr gifting med ikke-muslimer, blir følgen at de hindres i å bli tilført friske genetiske materialer. Da kan vi vel også snakke om tvangsekteskap, eller hva?

Psykolog Nicolai Sennels konkluderer med at den første og største taperen er muslimske kvinner.

Min egen erfaring med en norsk elev for noen år siden (kromosomfeil) trengte flere måneder på sette sammen bokstaven s og e til et ord med mening: «se».

Vi betaler skatt til staten for å trygge vår framtid, også når vi blir gamle.

Vi har samlet all leserdebatt på ett sted. Klikk på bildet.

«En inngiftet niese vil ta bedre vare på gamle familiemedlemmer enn andre som ikke kjenner familien så godt» sa lederen for norsk Innvandrerforum, Athar Ali, i 2012. «Dessuten er søskenbarn-ekteskap en viktig alliansebygging for familien og vanlig skikk i muslimske land.»

Blir det tilstrekkelig å gå i fakkeltog på kvinnedagen med tanke på medsøstre som måtte dø for en praksis som skulle ha vært forbudt?

Ragnhild Heggdal