Slik så det ut da Felleskjøpet holdt til i Sjøgata. Bildet er fra år 2000. Nå håper Asbjørn Eklo at det nye bygget som kommer blir mer i samsvar med opprinnelig regulering.

Det gledet mitt Levanger-hjerte da jeg leste Trønder-Avisa 9/3 om at Stiklestad Eiendom har kjøpt det gamle næringsarealet til Levanger Kjøpesenter. De ønsker, og skal bygge området om til et leilighetskompleks, som må bli noen av de fineste leiligheter i byen. Liggende mot Sundet og med parkanlegg mot Sjøgata.

Så til uretten. Jeg bodde som nygift i Sjøgata 22, og vi hadde da en fin utsikt mot Sundet og Staupshaugen. Med sorg fulgte jeg med utbyggingen til Felleskjøpet. Jeg hadde flere leserinnlegg i Levanger-Avisa. Først var det utbyggingen av den nyeste brygga som Elkjøp flyttet inn i. Her var det mye motstand ved at utsiktet til Sundet fra Sjøgata ble stengt.

Det ble mye avisskriving og leserinnlegg om saken. Arkitekten hadde møter med kommunen og lovet at det skulle bygges en glassgjennomgang i bygget slik at når man gikk Holbergs gate mot Sjøgata, skulle man gjennom denne glassgangen se Sundet.

Slik ble det ikke. Arkitekten brydde seg ikke om sine lovnader. Riktignok ble det en glassgjennomgang mellom Rimi og Elkjøp. Men den var flyttet slik at man fra Holbergs gate bare så veggen til Elkjøp. Og skulle man se Sundet måtte mann helt inne i den glassgangen arkitekten hadde konstruert, selvfølgelig slik at Elkjøp fikk en helhet i sin butikk.

Så ønsket Felleskjøpet å bygge butikk mot Sjøgata (senere postkontoret).

Vi har samlet all leserdebatt på ett sted. Klikk på bildet.

Etter bybrannen i 1877. ble det bestemt under byreguleringen at allmenningen mot Sjøgata ikke skulle bebygges. Den skulle være åpen med hage/ park. Viser til Horne-parken, Dueparken (senere lensmann Bergs private hage) og Sjøparken.

Felleskjøpet gikk imot kommunens byggeforbud i Bergs hage som nå var overtatt av kommunen. Enten får vi bygge eller vi flytter anleggene våre til Verdal.

Kommunen gav seg. På denne måte er Felleskjøpets butikk senere postkontoret ulovelig bygget ut fra tidligere forskrifter.

Stiklestad Eiendom vil rive bygget og kommunens feil blir da rettet opp.

Parkeringene under dette bygget kan vel fortsatt brukes som et underjordisk park anlegg foran den gamle tonnlagerkaia ( Rimi).

Over garasjene kan det bli en fin park

Dette var gledelig. Kanskje flytter jeg tilbake til Sjøgata en gang.