Her i Trondheim raser striden rundt politikeren og eiendomsmannen Rune Olsø.

I «Innherred» 14.3. får Olsø full støtte av Olav Huseby. Huseby må selvsagt mene hva han vil, men i saken om Olsø er jeg totalt uenig med hans uttalelser. Rune Olsø har i en årrekke vært fremtredende politiker i Trondheim og Sør-Trøndelag. Han har ved flere anledninger benyttet sin politiske rolle til å skaffe seg egen vinning ved samrøre mellom politikk og egen virksomhet. Det er nok å nevne hans rolle som leder i Entra Eiendom, styreleder Trondheim Kino og hans private Godteriselskap, hvor Olsø satt på begge sider av bordet når kinoen skulle velge leverandør av sukkertøy.

Senere dukket hans navn opp i forbindelse med utbygging av landbrukseiendommen Overvik på Trondheims østkant, Her var han med, sammen med flere, og gikk inn for full utbygging av landbrukseiendommen.

Det siste grelle eksempelet er han ivers over få bygget ut eiendommen Kystad på Byåsen. Dette på vegne av eiendomsselskapet Staur Holding. Her har selskapet skrevet kontrakt med utbygger om et honorar på 6 millioner kroner for å regulere / tilrettelegge utbyggingen av en kommunal eiendom. Foreløpig er 2 millioner utbetalt.

Vi får håpe de ikke kommer flere sjokkmeldinger om samrøre fra Olsø. Integritet er her et nøkkelord. Da snakker vi om kvaliteter ved en person som har usvekket moralsk evne, opptrer med rettskaffenhet og ikke lar seg påvirke urettmessig i etiske spørsmål. Det er her jeg mener Rune Olsø har mye å lære dersom politikere fortsatt skal inneha en viss grad av tillit.

Vi har samlet all leserdebatt på ett sted. Klikk på bildet.

Heldigvis har Rune Olsø nå trukket seg fra sitt politiske verv i Trondheim bystyre. Norge er et flott demokrati, og hvert fjerde år går vi til valg på personer som skal representere oss i de ulike kommuner. Dette kan fungere godt dersom vi har tillit til våre tillitsvalgte , og her må det i bunnen ligge en forventning om integritet og gode holdninger.

Rune Olsø er sikkert en grei nok politiker, men hans blanding av roller bør føre til at han ikke velges som øverste leder av det nye Trøndelag Arbeiderparti. Jeg har full forståelse av at fire øvrige innstilte styremedlemmer i Nord-trøndelag trekker seg dersom Rune Olsø velges.

Arne Wahlstrøm