Høyres Anne Kathrine N. Solberg karakteriserer i «Innherred» torsdag 1.mai som en dag som er i ferd med å bli en ren arbeiderpartidag. Solberg var ikke selv til stede på noe 1.mai-arrangement i år. Dersom hun har sine inntrykk fra referat i «Innherred», så kan en forstå hennes karakteristikk.

Referatet i Innherred omtaler kun en av de to hovedtalerne, Arild Grande, Ap. Den andre hovedtaleren, Torgeir Strøm SV, er ikke nevnt i det hele tatt. Heller ikke de to ungdomsappellantene fra AUF og SU er nevnt med ett ord. Dette var slett folkeopplysning.

SV stilte med fem politiske paroler i toget. Relativt mange sluttet seg til disse parolene. SV registrerte ingen sure miner om vi f.eks hadde parolen «Matfat, ikke oljefat, fra Lofoten, Vesterålen og Senja», selv om mange blant våre samarbeidspartnere i Ap og LO er uenige i dette standpunktet.

I lederartikkelen i «Innherred» torsdag forsterker avisa Solbergs kritikk og gir honnør til høyrekvinnen for at hun «stikker handa inn i vepsebolet». Hvilket vepsebol?

Blir det vepsebol av at landets største arbeidstakerorganisasjon, LO, inviterer Ap og SV til markering av dagen?

Mye tyder på at høyrepopulisme og høyrestyrer som vokser fram i mange europeiske land vil gjøre 1.maidagen langt mer nødvendig og viktig i årene som kommer.

Per Aunet, SV