Alt tyder på at ny kino og nytt bibliotek kan bli realisert med nybygg i overskuelig framtid i Levanger. Dette vil bli et sterkt etterlengtet løft for tilbud innen film og litteratur. Når det gjelder kulturhusplanene på havna, ser det ut som realiseringen er høyst usikker. En ser likevel et lys i tunellen når det gjelder Festiviteten, dagens kinolokaler. Her er det tenkt og foreslått at lokalene skal tilbakeføres til sin opprinnelse med skyveamfi og plass til enda flere publikummere. Det er gledelig. Sentrum vil trenge et moderne og brukervennlig kulturbygg i tillegg til det nye kino- og bibliotek-huset.

To mindre kulturbygg vil kunne trekke til seg folk og aktivitet i et ellers døende sentrum. Hvis Festiviteten får denne NY-renoveringen, er det en klar oppfatning og erfaring at scenefasilitetene er for små og trange.

SV ber kommunen vurdere kjøp av tilleggsareal slik at sal og scene kan bli tilpasset dagens behov. Orkester, band, korps, teater, kor og dansekompani har ikke hatt tilgang til stor nok scene for sine produksjoner siden lokalet for over 30 år siden i hovedsak ble en ren kino. Levanger kan ikke fortsette å utarme den idealismen som lever i de frivillige lag og organisasjoner. Kulturen trenger bedre kår i Levanger!

Byen og kommunen trenger en scene som er stor nok til å ta imot både større profesjonelle produksjoner og alle Levangers fantastiske amatører fra Åsen i sør til Mule i nord. Vi ber Levanger Kommune vurdere kjøp av tilleggsareal for å sikre en stor nok scene i sentrum. Festiviteten bør bli et kulturbrukshus for alle!

Levanger SVUttalelse fra årsmøtet