Kenneth Aksnes kom hjem fra nedrigg på Hilmarfestivalen i ett-tiden natt til søndag.

– Jeg er jo mye ute og reiser, og tenkte jeg skulle ta en runde gjennom byen for å se hvordan det så ut en vanlig lørdagsnatt, sier Aksnes.

Ikke en gang en rånerbil

Synet som møtte ham var nesten sjokkerende.

– I hvert fall trist, synes Aksnes, som registrerte et mørklagt og folketomt sentrum.

– Deera var nok åpen, men i Jernbanegata - som egentlig skulle yret av liv - var det helt dødt. Ikke en gang en rånerbil var å se.

La ut video

31-åringen tok frem mobilen og filmet en kjøretur gjennom Jernbanegata. Etter at han la den ut på Facebook har responsen vært stor.

– Jeg følte at jeg måtte dokumentere det. Opplevelsen var ganske spesiell, synes Kenneth Aksnes, som i tillegg til å være artist driver Lydfolket - med studio, lyd og lys, scenerigg, booking og management.

– Nå er det ikke først og fremst som artist og lydmann at jeg synes situasjonen er trist. Det er som verdaling. Noe må gjøres, sier han.

Blir gjerne med

Aksnes spør seg hvor folk har blitt av. Hva de gjør på en lørdagskveld. Sitter de hjemme? Fester de med andre på Skype?

– Folk må jo ut og treffes, tenker jeg. Treffe folk som ikke bare er i den aller nærmeste vennekretsen.

Aksnes er mer enn villig til å bidra hvis det blir tatt et initiativ til å løfte bylivet i sentrum.

– Vi har jo nok innbyggere til å skape et levende sentrum. Vi har flere steder som egner seg for utekonserter, og selv drømmer jeg om en skikkelig gatefest der vi stenger vegene for trafikk og tar i bruk hele sentrum, på våren/sommeren en gang, sier han.

Dugnad for å bygge

Men også tradisjonelle utesteder og diskotek burde finnes i byen. Kenneth Aksnes mener en del av jobben bør være å se nærmere på hvorfor situasjonen har blitt som den har blitt.

– Ting har gått veldig raskt. Det virker som om at vi havnet i en vond sirkel der utgiftene ble for høye, prisene måtte skrus opp og publikum etter hvert uteble. Det bør ikke være sånn at vi må ha 50.000-kronersunderholdning. Kanskje burde verdalsbygda ha gått sammen nærmest på dugnad for å bygge opp et livskraftig utelivsmiljø, for å skape grobunn for videre vekst, antyder han.