Norgescupen i skiskyting - også kalt DNB cup/Statkraft junior cup - fortsatte i Stryn denne helga. Markane IL arrangerte rennet, og øvelsene det skulle konkurreres i var normaldistanse og sprint. Normalløpet gikk på lørdag, og der markerte tre lokale utøvere seg positivt.

I klassen menn 18 år deltar Sivert Borgen, som representerer Stiklestad idrettslag og Steinkjer videregående skole. På den 12.5 kilometer lange normaldistansen brukte han 33 minutter og 28 sekunder, 2.39 bak førsteplassen. Det holdt til en imponerende femteplass blant 59 startende utøvere. Borgen bommet én gang på første skyting, deretter to ganger på andre, men på de to siste skjøt han feilfritt.

Femte- og tolvteplass

En annen verdaling som havnet på femteplass var Peder Hojem, som også representerer Stiklestad IL og samme videregående skole som Borgen. Han går i klassen menn 20-21 år. Deres normaldistanse er på 15 kilometer, noe Hojem tilbakela på 40 minutter og 54 sekunder. Det var 2.25 dårligere enn vinneren, Brage Malm Monstad fra Lier IL. Hjem skjøt uten bom på tre av fire skytinger, men i den andre misset han to ganger.

Sju plasser bak Hojem igjen, 3.16 bak vinneren med tiden 41.45, kom Vegard Bruem Reistad fra Stiklestad IL. Han begynte med to feilfrie skytinger, men bommet først én gang på tredje og to på den fjerde. Da ble det tolvteplass blant de 49 startende løperne.

Brandt med sterk sprint

På søndagens sprint ble det 24. og 29. plass til Guro Hennissen Hermann og Tonje Bruem Reistad i 17-årsklassen. I 18-årsklassen vartet Yngvild Brandt opp med et meget sterkt løp til 5. plass, 1.17 bak vinneren Randi Sollid Nordvang fra Vingelen. Brandt skjøt en bom på stående, og var bare 3,2 sekunder fra 4. plassen.

I 19-årsklassen ble det litt for mange bom på de to Stiklestad-jentene. Marta Skrove Nossum ble nummer 16 med fem runder, mens Julie Bjørken ble nummer 27 med hele sju runder.

Lørdagens femtemann Sivert Borgen gjorde også en god sprint, og endte på sjetteplass. Han skjøt to bom, og det var like mange som alle de tre første på lista. Det var kun 2,1 sekund opp til 4. plassen, og med fullt hus kunne nok Borgen ha kjempet om seieren mot Vebjørn Sørum fra Søndre Ål.

To-to-to-to-to

Peder Hojem hadde ikke fart nok i sporet til å henge med de aller beste i 20-21-årsklassen. Han skjøt to bom, og ble nummer 22, 2.22 bak vinneren.

Plasseringene er hentet fra Markane ILs arrangementside.