- Forholdene her er helt håpløse. Jeg finner knapt ord for å beskrive situasjonen, og det er en risikosport å ferdes langs denne veien, spesielt for myke trafikanter, sier Gunnar M. Løvås, lederen i trafikksikkerhetsutvalget i Levanger.

Ferdig i 2019

Kommunens «veisjef» Roar Eriksen er ikke uenig med SV-representanten og den glødende entusiasten for økt trafikksikkerhet, og Eriksen lover at betydelige endringer er på gang. Den eneste strekningen i Levanger sentrum uten gang- og sykkelvei, skal snart være historie. De lokale myndighetene går nå ut med varsel om planarbeid med ny reguleringsplan – med rundkjøring ved Mo gård.

– Det er en relativt tidkrevende prosess fra planarbeidet blir varslet til vi er i mål, men vi håper å være i mål om to år – høsten 2019, sier Roar Eriksen, fagansvarlig for veg/parkering i Levanger kommune.

Planarbeidet blir ikke mindre komplisert av at hovedveien inn til og gjennom sentrum er fylkeskommunal vei. Og kjernen i et nytt og forbedret trafikksystem ved Moafjæra, bensinstasjonen og den videregående skolen er en rundkjøring i stedet for et kryss på fylkesveien rett utenfor Mo gård. Målet er at arbeidet med et nytt og forbedret trafikksystem ved Moan skal starte neste sommer.

Over 3.000 kjøretøy

– Når vi har fått ferdig prosjektet, vil vegen opp fra Moafjæra blir stengt ved brannstasjonen, understreker Roar Eriksen, som bekrefter at det passerer over 3.000 kjøretøy den svingete veien ned mot Moan hvert eneste døgn.

Det er med andre ord en svært trafikkert strekning – og mye brukt av bilister som skal til eller fra Magneten. Veistumpen er helt uten fortau på noen av sidene, den er ikke belyst og den er tidsvis svært glatt. Mange gående benytter likevel denne veien – selv om det er minimale muligheter for å gå trygt langs den smale strekningen uten veiskulder.