I kommunestyremøtet i morgen vil Buchholdt kreve svar på konkrete spørsmål om den flere år lange saken, som endte med forlik og en oppreisingserstatning til Svein Olav Skogstad på 175.000 kroner. Venstre-lederen slår seg ikke til ro med svarene som tidligere har kommet fra ordfører Robert Svarva og rådmann Ola Stene, og er klar for å gå på talerstolen igjen:

- Jeg vil vite hva denne saken har kostet kommunen? Utgiftene har åpenbart vært betydelig mye større enn erstatningsbeløpet, og jeg tenker ikke minst på bruken av arbeidstid. Rådmann, kommuneadvokaten og kommunalsjefer har vært engasjert, og det må helt sikkert være snakk om mange timeverk, dagsverk for ikke å si ukeverk. Store ressurser er lagt ned, de kunne istedet vært brukt på andre presserende oppgaver i kommunen, sier Buchholdt.

Ikke etter læreboka

- Du mener det meste har gått galt for Levanger kommune i denne saken?

- Ja, definitivt. Det som har skjedd, er slett ingen lærebok-oppskrift for hvordan man løser en vanskelig sak. Jeg mener kommunen har gjort feil på feil, uten å være villige til å innrømme det. Sivilombudsmannen er stadig på banen, og avventer nå de nye etiske retningslinjene - og kommunen er på sett og vis satt under adminstrasjon, mener Karl M. Buchholdt.

Han er også kritisk til journalføringen av den offentlige postjournalen i Levanger, en journal som skal gi alle innbyggerne fritt innsyn i brev som kommer inn til - og sendes ut fra kommunen. Buchholdt måtte klage til Fylkesmannen og fikk støtte da han sist sommer først ble nektet innsyn i et brev om Skogstad-saken.

Mange spørsmål

- Denne saken har uten tvil svekket Levanger kommunes omdømme, og det burde aldri ha skjedd. Nå har vi holdt på med denne saken i over tre år, den burde vært parkert for lenge, lenge siden, hevder Buchhold.

Ordfører Svarva får ellers flere saker å svare for i kveldens møte. Ikke mindre enn fire spørsmål og en interpellasjon er på sakskartet. Olav Strid (Ap) spør om friluftliv i nærmiljø, Magne Nydal (KrF) ønsker en avklaring om midlertidige barnehageplasser på Skogn mens Janne K. Jørstad (FrP) tar opp mobbing i Levanger-skolen. Olaug J. Aasan (MDG) reiser spørsmål om prosjektet Inn på Tunet mens Jostein Trøite (SV) vil ha svar om det kommunale boligbyggeprogrammet.