I anledning Frilynts 50-års jubileum ble det utdelt en pris for å ha skutt gullfuglen.

– Verdal teaterlag er stolt over å være en del av denne prisen, som ble tildelt Frode Haugmark. Frode fikk ideen om «Vinsjan på Kaia» og vi grep den, sammen med Teaterselskapet Innspæll, sier leder i teaterlaget, Lars Børre Hallem, som mottok prisen på vegne av Haugmark sist helg (se video).

Skryter av kollegaen

Over 13000 har til nå sett forestillingen, som har nypremiere 4.juledag 2015.

– Vi er glade over å ha en idemaker av Frodes kaliber i vårt teaterlag og ser med glede fremover mot nye, varierte, spenstige og litt «smågale» påfunn, sier Hallem.

Lars Børre Hallem konstaterer at Verdal teaterlag med «Vinsjan på Kaia» og «Levva livet» har blitt lagt merke til i amatørteaterbevegelsen i hele Norge, og i januar kommer representanter fra styret i Frilynt Norge for å se, høre og planlegge spennende ting sammen med dem.

Juryens begrunnelse for tildelingen var følgende:

«Frode Haugmark har som æresmedlem i Verdal Teaterlag vist et stort engasjement for sitt lokallag over lengre tid, og har med braksuksessen «Vinsjan på kaia» bevist at frivillig kulturliv langt fra er dødt. Det lever i beste velgående. Frivilligheten trenger noen som vier mye tid, men som også er «gale» nok til å tenke stort og annerledes. Etter å ha sett suksessen Verdal Teaterlag har hatt med Vinsjan på kaia og engasjementet rundt planene videre, er det liten tvil om at Verdal Teaterlag har skutt gullfuglen!»

KJEMPEIDE: Frode Haugmark kom på at en DDE-musikal kunne være noe for Verdal Teaterlag. Foto: Anders Romsøy Johansson