Søndag 6. mars klokken 19.30 går startskuddet for årets utgave av Robinsonekspedisjonen. Et mangeårig programkonsept som nå for andre gang sendes på TV2.

16 deltakere kjemper om å gå helt til topps i realityserien, som ble spilt inn på Filippinene i fjor.

– Det blir tøffere enn noensinne, deltakerne får ikke engang en rasjon mat og tennstål til å lage bål slik de har gjort før om årene, sier programleder Christer Falck. Mangelen på mat gjør at det lett oppstår konflikter mellom slitne og sultne deltakere.

Mest utfordrende

Det var imidlertid ikke det levangermannen og den tidligere yrkesmilitæren Flemming Rehtmar jr var mest redd for da han satte kursen mot innspillingsstedet.

– Det blir verst med alle kameraene rundt. Jeg er mer glad i å være flue på veggen. Men det blir spennende å skulle åpne seg, sa han ifølge TV2 før kampen startet.

Får ikke si stort

Til VG uttaler han i forbindelse med lanseringen av årets programsesong at de mange unge deltakerne gjorde inntrykk. Alle kokostrærne på øya da de var på veg dit med båten første dagen er også noe som sitter godt på netthinna.

– Ikke antallet, mer omfanget, presiserer han overfor Innherred.no. For øvrig er det lite han får lov til å si på dette tidspunktet. Før serien er igang på TV, må deltakerne forholde seg til TV2s promoteringsintervjuer. Etter hvert som programmene vises, får deltakerne lov å uttale seg om det som har skjedd til da i TV-serien.

Lover spenning

Han reklamerte selv for deltakelsen på Facebook-profilen sin tidligere i dag, og der lover han at Robinsonekspedisjonen 2016 blir spennende og kul.

– Jeg får se om jeg klarer å leve opp til folkets forventninger, skriver en hemmelighetsfull Flemming Rehtmar jr.

Fra Forsvaret til bygg

For tiden tilbringer Rehtmar jr dagene på en byggeplass. Han er hjelpearbeider i Holberg bygg AS innen bygg og anlegg, tømrerfaget. Han har tatt utdanning i bore- og brønnteknikk på Folkeuniversitetet i Bergen, med hydraulisk kran, lastsikring og truck T1 og T4.

38-åringen har tidligere hatt en rekke lederjobber i Forsvaret, og har jobbet drøye to år som vekter i Nokas.