Selve festivalen er ikke i før 3. september, men arrangørene presenterte «headlinerne» 1. mai.

– Verden er jo ikke verre enn at du må spørre for å booke store band og artister. Peevish Penfriend har spilt her tidligere og et av bandmedlemmene er i slekt med en av musikerne i Johndoe. Ryktene går om at det er flott å være artist på Sjørock, smiler en fornøyd festivalsjef, Pål Austeen.

Artistene viser måtehold

– Men koster det ikke skjorta å få slike artister til Ekne?

– Om det koster skjorta får vi betale med den, fleiper Austeen.

– Nei, vi er en liten festival og det skjønner heldigvis artistene vi har satset på i år.

Lysshow på brygga

I tillegg har arrangørene Killing Skies og innflytter Ola Buan Øien på plakaten. Som en ekstrabonus kan Austeen love et forrykende lysshow fra oslobaserte ProjektorPøblene.

– Vi får opp noen karer fra Oslo som skal ha et visuelt lysshow med kraftige projektorer. Vi får lyssatt hele området ved brygga og det tror jeg blir et spektakulært og stemningsskapende syn. Vi har fått til et samarbeid med Nord Universitet på Steinkjer hvor de skal ha en workshop i to dager før de kommer til oss for å vise fram det de har laget der sammen med studentene.

Håper på 500 gjester

Festivalbølgen på Ekne startet for fem år siden. Da med 150 gjester. I år håper Austeen på det tredobbelte og vel så det.

– Passerer vi 500 skal vi være strålende fornøyd. Vi hadde 420 betalende i fjor. Både Johndoe og Anders Jektvik trekker mye folk og i tillegg trekker de ulike typer folk. Derfor har vi trua på at det kommer en del. Vi stenger dørene på 600 betalende. Vi ønsker ikke at det skal bli overfylt. Vi har båttreff her i tillegg denne helga.